Nordre Aker Budstikke

Rekken av ungdomshendelser:

Dette sier politiet om etterforskningen

Flere personer ble avhørt av politiet ved Coop Prix i Midtoddveien lørdag 17. april. Foto: Christian Fredrik Borg (Arkivfoto)

Samtidig har politiet slettet et Facebook-innlegg der de informerte om hendelsene i Grefsen- og Kjelsås-området.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.06.2021 kl 14:34

GREFSEN/KJELSÅS: Den første episoden som knyttes til rekken av ungdomshendelser, skjedde på Kjelsås 27. mars. Da politiet kom til stedet, var flere trikker tagget ned. De kunne bekrefte at taggingen var omfattende, men fant ikke de involverte.

Senere har det fulgt på med nye hendelser. Steinkasting, trusler, vold, ran og skremmende atferd.

22. mai fant politiet flere skrutrekkere i området etter en krangel. De skal ha blitt truet med, og politiet kjørte de mistenkte til barnevernsvakta. Politiets operasjonsleder omtalte de mistenkte som «smågutter», alle mindreårige.

Avsluttende fase

Politioverbetjent Marte Øie Libach ved Majorstuen politistasjon opplyser til Nordre Aker Budstikke at de fleste sakene er i en avsluttende fase av etterforskningen.

– De involverte ungdommene vil følges opp videre i det forebyggende sporet. Vi har etterforsket flere saker, deriblant ran, som tilhører området Grefsen/Kjelsås. Hvor mange som er avhørt i tilknytning til de ulike sakene, eller hvilken rolle disse har, er ikke informasjon som politiet ønsker å gå ut med, skriver Libach i en uttalelse som er formidlet av kommunikasjonsstaben i Oslo politidistrikt.


Nordre Aker Budstikke har gjentatte ganger bedt om å få gjøre et intervju om etterforskningen over telefon. Kommunikasjonsstaben svarer at spørsmål må sendes skriftlig til dem.

Tidligere har politioverbetjenten sagt at de etterforsker «flere hendelser som omhandler trusler og vold».

– Er det kun volds- og trusselhendelser politiet etterforsker knyttet til ungdom i dette området?

– Det er korrekt at hendelsene som politiet har etterforsket, knyttet til ungdom i nevnte område, omhandler både trusler og vold, svarer hun.

Politiet: Prioriteres

Noen av de mistenkte i hendelsene har vært fra Groruddalen, og minst en av hendelsene etterforskes av Enhet øst i Oslo politidistrikt.


– Ungdommene som har vært involvert i hendelsene, er fra bydelene Grefsen/Kjelsås, men det er også ungdom fra andre bydeler. Det er derfor naturlig at sakene etterforskes ved flere enheter i Oslo politidistrikt, avhengig av hvor ungdommene hører til og hvor de skal følges opp videre, skriver politioverbetjent Libach.

– Hvilken alvorlighetsgrad er det i disse sakene?

– Som nevnt i tidligere uttalelse til Nordre Aker Budstikke er ungdomssaker prioriterte saker for politiet, og det kommer det også til å være i tiden fremover.

Slettet innlegg

Nordre Aker Budstikke har flere ganger spurt politiet hvor mange hendelser som etterforskes og settes i sammenheng med den økende uroen. Det har de ikke svart på, men i et innlegg på Facebook 11. mai skrev det kriminalitetsforebyggende avsnittet ved Majorstuen politistasjon at de da knyttet rundt 15 hendelser til uroen. Etter det har det skjedd flere nye hendelser.


Innlegget er ikke lengre tilgjengelig. Avsnittsleder Johan Benitez henviser til kommunikasjonsstaben i Oslo-politiet på spørsmål om hvorfor innlegget er slettet.

Dette var innlegget politiet la ut om uroen på Grefsen og Kjelsås i midten av mai. Foto: Skjermbilde (Arkivfoto)

Pressesjef Unni T. Grøndal skrev i en e-post fredag 28. mai at de ikke kjenner til hvorfor innlegget er utilgjengelig. Mandagen etter opplyser hun at de ikke vil kommentere saken ytterligere.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...