Nordre Aker Budstikke

Politiet: På tide med et ærlig språk om hva vi ser på ungdomsfestene

Politiførstebetjent Johan Benitez ved Majorstuen politistasjon. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Politiførstebetjent Johan Benitez ved Majorstuen politistasjon understreker at sex, overstadig rusa unge og mobiltelefon er en veldig dårlig miks.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.04.2018 kl 20:51

NORDRE AKER Denne uken ble han intervjuet av NRK radio, og politiførstebetjenten mener det er på tide å bli mer ærlige overfor foreldrene om ungdomsfestene.

LES OGSÅ: De vil hjelpe deg til å forstå tenåringshjernen.

– Kanskje på høy tid at vi nå begynner med et mer ærlig språk. Hva er det vi faktisk ser der ute? sier politiførstebetjent Johan Benitez ved Majorstuen politistasjon i intervjuet med NRK.

I tillegg oppfordrer han foreldrene til å være mer tett på. Ikke for streng - ikke for raus.

Men skal 16-åringen på fest lengst inn i Sørkedalen, mørkt og kaldt, ingen voksne tilstede, da bør foreldrene reagere.


– En del foreldre skjønner ikke helt dimensjonen av hva som foregår på slike fester. Det handler om sex, overstadig berusede, unge, mørkt, kaldt og ingen voksne tilstede.

LES OGSÅ: Politiet advarer mot eldresvindlerne: Dette må du gjøre om de kommer på døra

Dårlig miks

Benitez forteller om mye risiko, som foreldre kaskje ikke tar helt inn over seg. Det teknologiske toget henger vi ikke helt med på. Seksuell utfoldelse, rus og mobiltelefon er en særdeles dårlig miks.

LES OGSÅ: Hvem fortjener 100.000 kroner?

– Vi har en del saker nå, unge på fest, funnet sammen på et rom og det har blitt filmet. Det får konsekvenser på skolen mandagen etter. Det er ekkelt og ubehagelig. Kanskje blir det en straffesak i tillegg? sier han også i radiointervjuet.


Han legger til:

– Og så handler det om å ha det mamma- og pappahjertet bankende så hardt at selv om vi utfører kontroll - så forstår ungdommen at det er fordi vi bryr oss, oppfordrer politiførstebetjent Johan Benitez ved Majorstuen politistasjon.

LES OGSÅ: Må vi tåle idrettsstøy fra fotballbanen?

– Snakk sammen

Han oppfordrer foreldrene til å snakke mer sammen, og trekker frem Persbråten videregående skole, der foreldrene har samlet seg - også gjennom egen facebookside.

Og kanskje bør foreldre en periode selv noen få år droppe vinflaska, og i stedet følge opp de unge og være sitt ansvar bevisst. Så unngår man at når politiet ringer fra hjemmealene-fester for 16-åringer som har gått over styr, så er ikke mor på hyttetur i Trysil eller far på reise utenlands.


Her kan du høre hele intervjuet hos NRK.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!
 

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...