ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Politiet rykket ut til trusselsituasjon ved ungdomsskole

Vestre Aker skole på Store Ullevål gård, Ullevålsalléen 37. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

En elev fremsto truende med kniv og skapte politiutrykning til Vestre Aker skole i Ullevål Hageby tirsdag. Ingen ble skadd, og politiet har kontroll på stedet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.11.2021 kl 14:10

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

ULLEVÅL: Klokka 12.24 twitret Oslopolitiet om at de er på Vestre Aker skole i Ullevålsalléen, der en person har vært i besittelse av en kniv.

– Politiet er på Vestre Aker Skole i forbindelse med at en person har vært i besittelse av en kniv. Vi prater nå med ansatte og andre involverte på skolen. Ingen er skadd, og det er kontroll på stedet, skriver de.

Til Avisa Oslo opplyser politiet at flere som var til stede opplevde situasjonen som truende, men at det ikke er bekreftet at eleven faktisk har oppført seg truende.

Ansatte ved skolen varslet politiet om situasjonen. Åtte minutter etter den første meldingen, fortalte de ansatte at de hadde kontroll på eleven, og politiet var på stedet kort tid etter. Operasjonsleder Cathrine Siljum i Oslo-politiet forteller at de jobber med å få avklart hva slags situasjon som har oppstått.

– Det fremsto på den første meldingen som at en elev på skolen hadde en kniv synlig, og flere opplevde det som truende, sier Siljum til NTB.

ANNONSE

Politiet utfører vitneavhør for å finne ut hva vedkommende gjorde med kniven og hvorfor personer oppfattet situasjonen som truende.

Politiet har kontroll på eleven det gjelder. Grunnet vedkommendes lave alder blir det ingen pågripelse. Siljum forteller at patruljen på stedet skal ta en god prat med eleven og at det nok vil bli videre oppfølging.

Vestre Aker skole er en ungdomsskole, og ligger på Store Ullevål gård, i Ullevålsalléen i Ullevål Hageby. Den er en byomfattende spesialskole for elever på ungdomstrinnet med sosiale og emosjonelle vansker, skriver skolen på sine nettsider.

Vestre Aker skole har 30 elevplasser tilknyttet det faste skoletilbudet og 10 korttidsplasser.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE