Nordre Aker Budstikke

Politiet: – Vi kommer garantert til å synes!

Mandag er det skolestart. Politiet varsler økt synlighet langs skoleveiene, som her i Grefsenveien: Denne bilisten kan være glad for at ingen ble skadet, og at politiet ikke var på plass akkurat denne dagen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.08.2017 kl 11:30

GREFSEN / NORDRE AKER: I fjor ble mange bilister i Nordre Aker og resten av Oslo stoppet i politiets trafikkaksjoner i forbindelse med skolestart.

– Det kommer til å bli en omfattende kontrollvirksomhet fra skolestart og noen uker fremover. Det er hver enkelt politistasjon som planlegger når, hvor og hvordan aksjoner skal skje, forteller politioverbetjent Krister Hoel i trafikkorpset ved Oslo Politidistrikt.

Men at det kommer til å være omtrent samme aksjoner som fjoråret.

– I år har vi noe mer midler til å aksjonere langs veiene - vi kommer garantert til å synes, legger han til.

Mandag er det skolestart, og politiet er klare til å passe på langs veiene. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE/ARKIV

Verstingeksempel

Grefsenveien er én av skoleveiene i Nordre Aker. Lokalavisa har fått tilgang til et videoklipp av skikkelig villmannskjøring i veien – over krysset Grefsenveien / Myrerskogveien på rødt lys og på utsiden av trikken. Hendelsen skjedde før skolestart.

Politioverbetjent Hoel har sett videosnutten.

– Ut fra det jeg klarer å se på videoen, uten å ha sett forløpet til hendelsen, så kan man vel si at dette er flere brudd på vegtrafikklovgivningen.

Han fortsetter:


– Det er åpenbart at det er rødt lys i lyskrysset. Det å kjøre på rødt lys er ulovlig og man blir i normaltilfeller gitt et forenklet forelegg på 6650 kroner og med tre prikker. Men dette er ikke et normaltilfelle. Her foretar bilfører en forbikjøring av trikken i en slik hastighet at det kunne oppstått fare dersom det kom ut en myk trafikant foran trikken.

LES OGSÅ: Kommer i 2018 - dette vil beboerparkeringen koste deg

Skal klare å stanse

Det heter seg at man skal kunne stanse for enhver påregnelig hindring.

– Dette betyr at man skal kjøre med så lav fart at man skal klare å stanse, og ved en kollektivholdeplass må man påregne at det kan dukke opp fotgjengere ved og i veibanen, legger Hoel til.

Konsekvensene ved denne type kjøring ville vært anmeldelse for å ha brutt vegtrafikkloven § 3, som sier at enhver skal kjøre hensynsfullt, være aktpågivende og varsom slik at det ikke kan oppstå fare eller skade.


– Det å i tillegg kjøre på rødt lys ville vært skjerpende for straffen. Her ville det i tillegg trolig ha blitt beslag av førerkort. Dersom bilfører hadde blitt anmeldt og hadde erkjent alle forhold kunne påtalemyndigheten avgjort saken med et forelegg, altså en bot i tillegg til en inndragningstid på førerkortet, sier Hoel videre.

Botens størrelse ville blitt avgjort ut fra en helhetsvurdering, men i hvert fall 10.000 kroner eller mer, ifølge Hoel.

LES OGSÅ: Nå er beboerne lei parkering av tungtransport i Grefsenveien

«Eksentrisk kjøring» med bil og sykkel

Trikkesjåførene har nok en del historier å fortelle om langs veiene.

– Jeg kan bekrefte mye eksentrisk kjøring fra så vel bilister som syklister i forhold til passering av sporvogn. Fra Sporveiens side presset vi på lenge for den innsnevringen som nå er etablert ved Disen, der vi hadde svært mange stygge episoder hvor bilister presset seg forbi av- og påstigende passasjerer, forteller Jan Rustad i kommunikasjonsavdelingen i Sporveien.


Disen var siste holdeplassen med av- og påstigning ute i gaten.

Mandag er det skolestart for tusenvis av barn i Oslo. Foto: SPORVEIEN

– Vi er glade for at den nå er sikret bedre. Mange bilister, og syklister – en sykkel i full fart kan også gjøre stor skade på en fotgjenger – synes å ha vanskelig for å ta inn at det fort kan komme mennesker ut bak eller foran en trikk.

– Våre vognførere lar seg daglig forundre over hvilke sjanser våre medtrafikanter er villige til å ta. Vårt primære fokus er sikkerhet – i særdeleshet i disse dager når vi snart skal ta i mot tusenvis av uerfarne trafikanter som skal ut på skoleveien for første gang.

Påminnelse fra Sporveien.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...