Nordre Aker Budstikke

Bydelsutvalget skeptiske, men sier ja

Politisk taktikk for liv i Skar leir

Bydelsutvalget sier heller ja til en barnehage de ikke vil ha, enn å se leiren bli stående tom.

Bydelspolitikerne sier ja til barnehage de «ikke ville sendt egne barn til.» En kald skulder fra Nordre Aker kan bety dødsstøtet for Skar leir, tror BU.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NYDALEN/MARIDALEN: Bakgrunnen for bydelsutvalgets (BU) vedtak i sitt siste møte før sommeren er et intenst lokalt ønske om at det skal bli nytt liv i den forlatte, nå kommunalt eide, militærleiren på Skar. Samtidig er bydelspolitikerne, i likhet med det som kom til uttrykk fra befolkningen i Maridalen i et folkemøtet i forrige måned, svært skeptiske til en storbarnehage.

LES OM FOLKEMØTET I MARIDALEN:

Kommunen vil ha "barnehageby"

Naboene: Nå kan de komme til oss

- Jobb nummer én er folk i leiren


600 barn

Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) presenterte for BU planen om tre barnehager med 200 barn i hver

— 600 barn totalt, i den nedlagte leiren. Dette er 200 flere barn enn det som kom til uttrykk da planen ble lagt frem for lokalbefolkningen i mai.

— Jeg ville aldri ha satt mitt barn på den bussen (til barnehagen i Skar leir, journ.anm.), selv om det var en femåring, sa Høyres gruppeleder Cecilie Amdahl, og ga dermed uttrykk for BUs skepsis til å busse små barn mellom Skar og Oslo sentrum to ganger om dagen.

Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) ser for seg at barna i en kommende Skar-barnehage, skal samles i satellittbarnehager i sentrum om morgenen, før de transporteres ut i dalen med buss. En liknende barnehageløsning har vært prøvd i København med stor suksess.

Barnehage eller ingentingFlere av representantene i bydelsutvalget uttrykte skepsis til at barnehage er det eneste EBY har vurdert i leiren, siden det ikke lå inne i bystyrets begrunnelse for kjøpet i 2007

— der het det at Skar skulle brukes til det beste for Oslos befolkning. EBY mener likevel at for å utløse finansiering til videre utvikling av leiren, er det en forutsetning at det blir barnehage i en eller annen form.


Taktisk vedtak

BU frykter at dersom de sier nei til barnehagedrift på Skar, vil hele prosjektet med å utvikle leiren, bli lagt på is. De ønsker derfor at barnehageprosjektet nedskaleres til et minimum.

Både Rødt, SV, Høyre og Venstre ville i sin høringsuttalelse gi uttrykk for at 600 barnehageplasser er alfor mye, men Arbeiderpartiets representant minnet om at det ville være lurere å spille taktisk

— en kald skulder fra Nordre Aker kan bety dødsstøtet for Skar-utviklingen, mente han.

Videre i det omforent vedtaket ber et enstemmig BU blant annet om at lokaler som frigjøres ved at barnehagene blir mindre, brukes til friluftsliv, leirskole, markasenter, og til personer med nedsatt funksjonsevne. Skar bør være et sted med tilbud til alle aldersgrupper, mener de.

BU synes også at en løsning med friluftstilbud til sentrumsbarnehager noen dager i uken, er mer fornuftig enn at hele barnehager skal reise til Skar hver dag, og dermed måtte bruke opp til 45 minutter i buss.


BU gikk også inn for Rødts forslag om at verneplanen for Maridalen skal gjelde foran eventuelle reguleringsplaner.

Den største utfordringen for utvikling av Skar leir er likevel avløpsproblematikken. Per i dag har kommunen ingen tillatelse til utslipp fra området.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...