Nordre Aker Budstikke

Vil bygge leiligheter:

Mener dette bryter med områdets karakter

Illustrasjon av hvordan nybygget kan bli seende ut. (Illustrasjo: IN'BY AS)

Reguleringsarbeidet for eiendommen i Nordbergveien 10 er i gang, og nå kan du komme med innspill.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.09.2019 kl 14:25

TÅSEN: Det er Nordbergveien Boligutvikling AS, med Inby AS som konsulent, som er forslagsstiller for planarbeidet i Nordbergveien 10 og Rektorhaugen 53 og som nå kunngjør oppstart av reguleringsarbeid.

Oppstart av detaljregulering ligger nå ute på Plan- og bygningsetatens nettsider, med uttalelsesfrist 9. oktober. I beskrivelsen står det: «Planområdet ligger ved Tåsen T-banestasjon markert som prioritert stasjonsnært område i gjeldende kommuneplan og i byrådets forslag til samfunnsdel i kommuneplanen. Nordbergveien Boligutvikling AS ønsker en utvikling av planområdet med leilighetsbygg med 27 boliger i 5 etasjer, hvor 5. etasje er inntrukket. Parkering i egen P-kjeller. Planområdet er ca. 2,3 daa. (…) Reguleringsformål er bebyggelse og anlegg.»

Stiplet linje viser planområdet.

PBE: For høy

Planene om leiligheter på eiendommen, fra Stolt Utvikling som eier Nordbergveien Boligutvikling AS sammen med Hen Holding AS, ble første gang kjent i fjor sommer. Det går fram at forslagsstiller ønsker å oppføre et leilighetsbygg på inntil 20 meters høyde, i bevaringsplan for Sogn hageby, i stasjonsnært område.

– PBE kan vurdere en noe høyere tetthet ved Tåsen stasjon, men foreslått bebyggelse og utnyttelse er for høy og ikke i tråd med områdets karakter og føringer for Sogn Hageby. Dersom PBE skal kunne anbefale forslaget må nybebyggelse tilpasses omkringliggende bebyggelses - og grønnstruktur, gi kvaliteter til det offentlige rom og tilfredsstille krav til gode uteområder, skriver PBE.

Planområdet er på 2142 kvadratmeter, og foreslått boligmasse er 3184 kvadratmeter, noe som gir en utnyttelsesgrad på 148 prosent.


Nordbergveien 10 ligger på hjørnet ved rundkjøringen ved Tåsensenteret - Tåsen skole til høyre for bildet. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Innspill

Berg Nordberg Sogn Tåsen vel har sendt inn et innspill til detlajreguleringsforslaget, og er negative til det. De mener blant annet at det bryter dramatisk med intensjonen og bestemmelsene i den gjeldene reguleringsplanen S-3669, som er en verneplan med hensikt å bevare grøntstruktur og grønne hagebelter, sikre verneverdier og sikre at nye byggetiltak tilpasses eksisterende arkitektur og bebyggelsesmønster.

De viser også til at både Byantikvaren og bydelsutvalget i Bydel Nordre Aker uttalte seg kritisk til en tidligere versjon av planforslaget, ved årsskiftet. Byantikvaren anbefalte den gang å avvise planforslaget.

(Illustrasjon: IN'BY AS)

Byantikvaren uttalte blant annet dette i juli i fjor: «Nordbergveien 10 danner, sammen med Tåsen skole, «porten» til det verdifulle villaområdet Sogn hageby. Villaen ble byggemeldt i 1937 av Hans Øyen Hansen, som i Adressebok for Oslo 1937 står oppført som «kontormann». Villaen er del av en karakteristisk nord-sørvendt bebyggelsesstruktur med villaer i hage langs Nordbergveien, et område som har en klar avgrensning med Tåsenveien.» Byantikvaren skriver videre at de vil vurdere å føre villiaen opp på Gul liste.


Vellet påpeker også at Bydel Nordre Aker mener det må utarbeides en helhetlig plan for utvikling av Tåsen-området, på bakgrunn av de mange byggeplanene i nærheten av t-banestasjonen, blant annet utbyggingen av Tåsen senter.

Innspill til detaljreguleringen rettes til Inby AS, via Plan- og bygningsetatens nettsider. Frist er 9. oktober 2019.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...