Nordre Aker Budstikke

Nye sykkelfelt:

Rammetillatelsen er klar. Nå kan arbeidene starte, tre år senere enn først planlagt

Fortsatt er det gateparkering, men uten betaling, i Tåsenveien. I starten av 2021 begynner arbeidet med sykkelfelt her, og da forsvinner parkeringen for godt. Kommunen har ervervet grunn fra 41 grunneiere for å kunne gjennomføre tiltaket. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Arbeidene med å anlegge sykkelfelt og tosidig fortau i Tåsenveien starter opp første kvartal 2021.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

TÅSEN: Det er Bymiljøetaten som i en pressemelding onsdag opplyser at rammetillatelse for opparbeidelse av sykkelfelt i Tåsenveien, fra Stavangergata til Rolf Wickstrøms vei (Ring 3), er godkjent. Strekningen er ca. 1,3 kilometer lang.

– Det betyr at formalitetene er på plass og at vi har kunngjort anbudskonkurransen for entreprenørarbeidet. Bymiljøetaten planlegger for kontraktsinngåelse rett over nyttår, og oppstart av arbeidene blir i løpet av første kvartal 2021, skriver Bymiljøetaten. Det er ifølge konkurransegrunnlaget lagt opp til oppstart 1. februar 2021, med ferdigstillelse 1. desember 2022.

Så sent som i september opplyste Bymiljøetaten at anleggsstart var planlagt startet før jul, sannsynligvis i desember.

Erverv av 41 grunneiere

Planen for tilrettelegging for sykling i Tåsenveien ble vedtatt av bystyret helt tilbake i 2013. I 2016 var planen at arbeidene skulle starte i 2018, men har blitt forsinket flere ganger, av flere ulike årsaker. En av dem har vært at ervervelse grunn fra private langs veien har tatt lenger tid enn antatt.

Prosjektet berører til sammen 41 eiendommer. Selve prosessen med å erverve nødvendig areal startet i 2015, ifølge Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY).


I september opplyste EBY til Nordre Aker Budstikke at kommunen hadde kommet frem til minnelig avtale med alle berørte eiendommer langs strekningen og kjøpekontrakt var da inngått for 35 berørte eiendommer. I tillegg var det inngått avtale om midlertidig bruk av grunn for én eiendom hvor det kun dreier seg om midlertidig bruk av grunnen i anleggsperioden. For de fem siste eiendommene var det i høst inngått avtaler om forhåndstiltredelse, det vil si at kommunen har fått aksept til å tiltre de aktuelle arealene, under forutsetning av at vederlaget fastsettes senere (ved inngåelse av kjøpekontrakt).

Kommunen har ervervet til sammen ca. 4500 kvadratmeter til å bygge sykkelfelt i Tåsenveien. I tillegg er det behov for midlertidig erverv av ca. 2000 kvadratmeter. Kommunen hadde frem til september utbetalt grunnervervserstatninger på til sammen ca. 2,2 millioner kroner, ifølge Lena Nesset, kommunikasjonssjef i EBY.

Sykkelfelt, fortau, bussholdeplasser og regnbed

Nå er altså oppstart satt til første kvartal 2021, nesten tre år senere enn først estimert. Bymiljøetaten opplyser at de kommer tilbake med mer informasjon når en konkret fremdriftsplan for gjennomføringen av arbeidene foreligger.

Slik er tiltaket tidligere illustrert:


I følge konkurransegrunnlaget på anbudssiden Doffin, går det frem at dagens veiareal skal utvides slik at det blir plass til 1,5 meter sykkelfelt og 2,5 meter fortau i begge retninger. Fra Stavangergata til Voldsløkka skal det etableres en bredere løsning for syklister og gående. Her skal det etableres opphøyd sykkelfelt på østsiden av veien og bredere sykkelfelt på vestsiden

I tillegg til å etablere sykkelfelt og tosidig fortau i Tåsenveien, skal bussholdeplassene på strekningen oppgraderes. Det går frem at det omfatter totalt seks holdeplasser, ett eksisterende stopp (to holdeplasser) tas bort. Det skal også etableres fem opphøyde gangfelt for å redusere farten på motorisert trafikk og gjøre det tryggere for gående å krysse veien. Gatebelysningen byttes ut, og kabler som går i luftstrekk langs veien legges i bakken.

Det skal legges ny overvannsledning på hele strekningen fra Stavangergata til Ring 3. Ved Voldsløkka legges det et fordrøyningsmagasin. Langs grøntområdet Voldsløkka, og fra Voldsløkka til Stavangergata (på vestsiden av veien), skal det etableres regnbed for lokal håndtering av overvann. Regnbedene fremstår som en beplantet forsenkning i terrenget, der vann lagres på overflaten, og filtrerer til grunnen eller til overvannsnettet, ifølge Bymiljøetaten.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...