Nordre Aker Budstikke

Ranet postbud, stjal bilen og kjørte sørover

Det var en av Postens Peugeot Partner-postbiler som ble stjålet etter et ran på Tåsen torsdag. Bilen på bildet er ikke identisk med den omtalte bilen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA (ILLUSTRASJONSFOTO)

Torsdag ettermiddag ble et postbud slått ned og fikk frastjålet bilen sin på Tåsen. Posten vet ikke om innhold fra bilen har forsvunnet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.10.2015 kl 14:26

TÅSEN: Politiets operasjonssentral tvitret om hendelsen, som fant sted like ved krysset Hauges vei/Michel Nielsen vei, klokken 15.45 torsdag ettermiddag.

«Tåsen: En postansatt ble nylig slått, og frastjålet sin postbil. Den kjørte mot Voldsløkka» skrev politet og etterlyste en den røde (!) Peugeot Partner-bilen med kjennetegn.

Funnet i Østfold

Like etter gikk de også ut med et signalement av gjerningsmannen, som trolig var spansktalende og hadde på seg en ryggsekk og slitte klær.

I 17-tiden ble postbilen stanset på E6 i Østfold. Gjerningsmannen, som da satt ved rattet, ble pågrepet. Pågripelsen fant sted etter et godt tips fra publikum, opplyser politiet.

Det vil fredag bli tatt ut siktelse mot mannen, for ran og voldsutøvelse.


Postbilen ble stjålet i Hauges vei på Tåsen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP/ILLUSTRASJONSFOTO

Etter forholdene bra

– Postbudet har det etter forholdene bra. Han er naturligvis rystet. Det var en fryktelig ubehagelig episode, sier John Eckhoff, pressesjef i Posten Norge, til Nordre Aker Budstikke fredag formiddag.

Den postanssatte ble etter hendelsen ivaretatt av sin leder og bedriftshelsetjenesten ved budavdelingen han jobber ved. Han var ifølge Eckhoff tilbake på jobb fredag.

LES OGSÅ: Er drømmen Northug i «baris»? Han kan ha vært nærmere enn du tror

Vet ikke om post er stjålet

Det var en postbil av denne typen, en Peugeot Partner, som torsdag ble stjålet etter et ran på Tåsen. Foto: HÅVARD JØRSTAD, POSTEN NORGE AS


Så vidt Posten har fått brakt på det rene var det lite post i bilen da den ble stjålet. Budet var på slutten av ruten sin, forklarer Eckhoff.

Han kan likevel ikke garantere at gjerningsmannen ikke har stjålet post, eller fjernet post fra bilen før han ble pågrepet av politet.

– Bilen inneholdt uregistrerte sendinger. Så den fulle og hele oversikten har vi ikke. Men vår klare oppfatning er at svært lite er tatt. Vi tolker det dithen at gjerningsmannen var mer opptatt av bilen enn innholdet i den, sier pressesjefen.

– Hva skal beboere i området gjøre dersom de mener å savne post de venter på?

– Folk på Tåsen må gjerne ta kontakt med kundeservice hvis de mener at sendinger er borte. Det er ikke nødvendigvis slik at dette ranet er årsaken til at post ikke kommer fram. Kunder bør i alle tilfeller ta kontakt med kundeservice hvis de savner posten sin, sier Eckhoff.


LES OGSÅ: Vil bygge opptil 12 etasjer på «nye» Tåsensenteret

Endre rutiner?

I følge pressesjefen hører det med til sjeldenhetene at en postbil blir stjålet, eller forsøkt stjålet.

– Det er svært sjelden, ja. Men vi syns det er ekstra ille at ikke postbudene får gjøre jobben sin i fred, sier han.

Postbudenes rutiner når de forlater bilen er at den kan stå ulåst så lenge budet har den under oppsikt. Går budet inn i en oppgang skal bilen låses.

– Vi skal etter det som skjedde i går ha en gjennomgang av rutinene våre, sier Eckhoff, og understreker at det ikke er noe som tyder på at den ansatte som ble ranet gjorde noe feil.


I følge pressesjefen er det slett ikke sikkert at hendelsen fører til endringer for postbudene.

– Vi har mange tusen postruter over hele landet, der man noen steder ikke treffer på folk i det hele tatt, mens andre ruter går midt i Oslo, så det er vanskelig å si. Enkelte hendelser kan man heller ikke gardere seg mot. Men vi skal gå gjennom denne hendelsen og se hva vi kan lære.

Hold deg oppdatert! Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...