Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Rekordsalg: 8 millioner over takst for oppussingsobjekt på Tåsen

Boligen (midt i bildet) ligger mellom Voldsløkka, som her ses på bildet, og Bakkehaugen. Megler tror kjøperen vil oppføre tre-fire nye hus på eiendommen. Foto: ZOVENIFRA

Det ble budkrig da oppussingsobjektet fra 1911 ble solgt denne uken. Megleren har ikke opplevd liknende.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.02.2016 kl 18:21

TÅSEN: Mange fikk hakeslepp da en sliten enebolig på Kjelsås gikk seks millioner over takst i fjor høst.

Nå er imidlertid dette salget forbigått av nok et «total-oppussingsobjekt», denne gangen på Tåsen.

Huset, på 284 kvadratmeter bygget i 1911, ligger i Hauges vei på Tåsen. «Villa Sole», med 1,7 mål tomt, ble lagt ut med en prisantydning på 11,2 millioner kroner.

Etter budrunden endte salget på svimlende 19,2 millioner kroner.

Huset i Hauges vei tregner oppussing for 3-4 millioner. Det er nok imidlertid potensiale i tomten som var avgjørende for kjøper. Foto: ZOVENIFRA

Etterspørselen er stor i Nordre Aker

– Det er helt rått. Jeg tror det må være rekord. Jeg har jobbet ganske mange år i dette gamet, men har aldri opplevd noe lignende før, sier iHus-megler Anne Sofie Østby Røiri, til E24.

Skal huset settes i stand vil det fort koste mellom tre og fire millioner, anslår megleren.

Jeg er jo selv født og oppvokst på Tåsen og bor her fortsatt, så jeg kjenner til alle kvalitetene ved området

Til Nordre Aker Budstikke utdyper hun:

– Etterspørselen er veldig stor nå og tilbudene få, da blir prisene presset opp i vår bydel. Vi har mange potensielle kjøpere i området for både små og store boliger.

Annonsen ble vist hele 16.550 ganger på finn.no i forkant av salget.

– Det sier veldig mye om etterspørselen og interessen, spør du meg, sier Østby Røiri.

Huset er et total-oppussingsobjekt. Foto: ZOVENIFRA

LES OGSÅ: Enorm interesse for huset som er vernet på Gul liste, underlagt strenge reguleringer og trenger totaloppussing: Solgt to millioner over takst

Utbyggerne siklet på eiendommen

Flere profesjonelle utbyggere tok tidlig kontakt med megler, og det ble lagt inn et bud på 17 millioner før visning. 8-10 utbyggere viste interesse for eiendommen.

– Jeg var veldig usikker på hva jeg skulle råde selger til. Men vi kom til at med den enorme interessen både fra utbyggere og privatpersoner, så ville det ikke skade å avholde visning som planlagt, sier Østby Røiri til E24.

Det er potensialet som ligger i store tomter utbyggerne er interessert i, forteller megleren til Nordre Aker Budstikke. Det stod igjen to av dem til slutt i budrunden.

– Kjøper er utbygger, og det var utbyggere som knivet om eiendommen da de private ga seg, sier Østby Røiri, som tipper huset blir revet, og at det blir satt opp tre-fire nye hus på eiendommen.

LES OGSÅ: Dette er grunnen til at Nydalen t-bane er forsinket

Mener prisantydningen var riktig

– Jeg er jo selv født og oppvokst på Tåsen og bor her fortsatt, så jeg kjenner til alle kvalitetene ved området. Landlig, men likevel sentralt og med kort vei til marka, sier hun.

På spørsmål fra Botrend.no om eiendommen var feilpriset, når den kunne ende så langt over takst, svarer megleren:

– Taksten var riktig, og lå både der vi og takstmann mente den burde ligge. Jeg syns det sier veldig mye om etterspørselen etter slike store tomter med potensiale. Det er få tomter med eplehage midt i byen. Så her har man store muligheter til å gjøre noe.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...