Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Rektor fikk et tilbud hun ikke kunne si nei til

Kathrine Larsen forlater rektorstolen på Kringsjå til fordel for en helt ny skole på Vollebekk. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Kringsjå-rektor Kathrine Larsen forlater skolen i skogkanten for å starte opp en helt ny skole på østkanten.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.01.2017 kl 16:14

KRINGSJÅ: Nylig kunne Nordre Aker Budstikke fortelle at ti osloskoler, blant dem grunnskolen Kringsjå, søker nye rektorer.

På Kringsjå er nå rektor Kathrine Larsen snart klar for å takke for seg. Hun har vært rektor der siden 2013, i fast stilling siden august 2014.

Larsen har lang fartstid i Osloskolen. Hun var lærer på Godlia skole (i bydel Østensjø) i perioden 1997-2005. Fra 2005-2013 arbeidet hun på Bogstad skole (i bydel Vestre Aker), først tre år som kontaktlærer, før hun i skoleåret 2008-2009 ble inspektør og deretter assisterende rektor i 2010.

Skal lede ny skole

– Nå skal jeg starte en ny skole i Bjerke bydel – Vollebekk skole (1.-10. trinn). Det er en mulighet jeg ikke kunne takke nei til, sier Larsen, og forteller at hun opprinnelig er fra østkanten.

– Så Oslo øst ligger mitt hjerte nært.

Men det er ikke med lett hjerte at hun nå forlater sjefsstolen på Kringsjå.

VI-skole på Kringsjå

Kathrine Larsen og Elisabeth Gjesti, rektor på Elverhøy, da nybygget åpnet i fjor høst. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Jeg har likt meg utrolig godt på Kringsjå skole. Det er en fantastisk nærmiljøskole med gode ressurser blant elevene, foreldrene og ikke minst i hele personalet, sier hun.

Larsen beskriver tiden på Kringsjå som en flott reise. Hun er stolt over å ha vært med å bygge en solid «VI-skole» med elevene i fokus.

– Vi har etablert og utviklet et godt «skole-hjem»-samarbeid. FAU har vært inkluderende og ønsket åpen dialog med skolen. Det er en viktig forutsetning for å lage en samlende og god skole for barna i vårt nærområde, sier hun.

LES OGSÅ: I fjor flyttet spesialskolen Elverhøy inn i et helt nytt bygg på Kringsjå, og de to skolene ble tvillingskoler

Levende skolebygg

Kathrine Larsen sammen med ordfører Marianne Borgen under åpningen av Superkuben høsten 2016, der Kringsjå og Elverhøy blir tvillingskoler. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Også samarbeidet mellom skole og AKS fungerer godt.

– Vi er en samlet personalgruppe med mye humør og latter, samtidig som vi er dedikerte til samfunnsoppdraget vårt. Vi har inkludert nærmiljøets organisasjoner – frivillige og profesjonelle – i skolens hverdag. Vi har kveldsutleie og tilbyr varierte aktiviteter fra gymgrupper til sjakk og treskjæring til filoin. Skolebygget er levende fra morgen til sene kveldstimer, fortsetter rektoren.

LES OGSÅ: Her stopper ikke bilene for elevene på vei til Kringsjå skole

Gode resultater

Denne satsingen har også gitt faglige resultater.

– Vi har hatt en jevn stigning de siste årene. I 2016 toppet vi resultatene på nasjonale prøver for 5. trinn og det er svært gledelig. Vi kommer godt ut av skolebidragsindikatormålingen også som ble publisert nylig.

IKT i skolen har vært et satsningsområde under Larsen som rektor.

– I dag har elevene 1-1 løsning på alle trinn (3. trinn får rundt vinterferien). 1.-5. har læringsbrett (iPads), mens 6. og 7. har bærbare pc-er. Vi ser at dette er et spennende og motiverende løft. Vi følger spent med på læringsutviklingen, men ser allerede nå at elevene produserer mer når de får digital støtte. Læring er hardt arbeid, sier hun.

Stolt skole

Larsen mener Kringsjå skole er en stolt og god skole som fortsatt vil arbeide hardt for å skape et trygt og inkluderende læringsmiljø for alle elevene.

– Jeg er stolt over arbeidet vi har gjort i min tid og tenker at ny rektor vil ta over en god skole med fantastisk flotte elever! Framtiden på Kringsjå er spennende. På neste års førstetrinnslister (skoleåret 2017/18) er 40 prosent av elevene barn med adresser knyttet til studentbyene. Dette beriker mangfoldet ved skolen og gjør at Kringsjå skole deler mange av utfordringene Osloskolen har. Vi ser for oss at andelen vil øke i framtiden når studentbyen på Sogn er ferdig utbygd, sier Larsen.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...