ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Retten har avgjort kjendisparets boligsak

Anne Rimmen og Ailo Gaup på en prisutdeling i Oslo for tre år siden. Foto: Audun Braastad / NTB

Anne Rimmen (40) og Ailo Gaup (42) får nesten én million i prisavslag, men retten mener likevel at de ikke har vunnet saken.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.11.2021 kl 16:47

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

TÅSEN: Kjendisparet kjøpte villaen på Tåsen i juni 2018. Rimmen og Gaup betalte 20,2 millioner for huset fra 1935. To måneder senere flyttet de inn, men det påfølgende året utviklet det seg til å ikke bli som ventet.

Samboerne oppdaget det de mener er mangler ved boligen. De hevder også at selgeren har tilbakeholdt og gitt uriktige opplysninger. Rimmen og Gaup saksøkte ham, og i oktober ble hovedforhandlingene holdt i Oslo tingrett.

I forkant av rettssaken la de ned påstand om at boligselgeren skulle betale dem et beløp etter rettens skjønn. De krevde også at mannen skulle betale alle sakens kostnader.

Anne Rimmen har figurert som programleder på TV i en årrekke. I sommer var hun på skjermen under Discoverys OL-sendinger i forbindelse med OL i Tokyo. Foto: Erik Johansen / NTB

– Milliontap

I sluttinnlegget til retten hevdet parets advokat at selgeren malte over skader i boligen rett før salget. Samlet utgjør parets utbedringskostnader rundt 2,6 millioner kroner, ifølge advokaten deres.

ANNONSE

I tillegg til erstatning for denne summen ville Rimmen og Gaup også ha erstatning for tapte leieinntekter.

«Som tidligere nevnt har manglene medført at saksøkerne ikke har hatt mulighet til å leie ut kjelleretasjen/utleieenheten», het det i sluttinnlegget.

Rimmen og Gaup krevde derfor erstatning for tapte leieinntekter. Det mener det har utgjort 540.000 kroner for tre år.

– Forventet

Selgeren mener at paret har reklamert for sent på flere av kravene sine. Motparten hevder dessuten at selgeren ikke har tilbakeholdt negative opplysninger om eiendommen.

«Det er imidlertid forventbart at det kan være skjulte feil på brukt eiendom, ikke minst når eiendommen er fra 1935. Det er en risiko kjøper påtar seg ved kjøp as is», anførte selgeren under rettssaken.

ANNONSE

Han mener at eiendommen på overtagelsestidspunktet ikke var i vesentlig dårligere stand enn hva som var forventet for kjøperne.

Selgeren la ned påstand om å bli frifunnet og at Rimmen og Gaup skulle betale sakskostnader.

– Har ikke vunnet

Fredag ble dommen avsagt i Oslo tingrett. De dømmer husselgeren til å betale paret 905.000 kroner i prisavslag. Han må imidlertid ikke betale sakskostnader.

Dagbladet omtalte dommen først.

I dommen, som Nordre Aker Budstikke har fått tilgang til, fremkommer det at paret ikke får full erstatning slik de har krevd. De har hverken fått tilkjent erstatning for tapte leieinntekter eller dokumentavgift.

ANNONSE

«Retten finner at det ikke kan legges til grunn at saksøker har vunnet saken «fullt ut eller i det vesentlige» i tvistelovens forstand», skriver Oslo tingrett i den nylige avsagte dommen.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE