Nordre Aker Budstikke

Russefest plager barn på Rikshospitalet

Det er denne plasssen, ved McDonald's og Esso ved Ring3 på Gaustad, politiet vil holde ekstra godt øye med de kommende ukene i forbindelse med russebråk. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA (ARKIVFOTO)

Det opplyser politiet, som nå vil følge ekstra godt med på parkeringsplassen på Gaustad, som i fjor ble kalt «Lille-Tryvann».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.04.2016 kl 07:37

GAUSTAD: Politiet på Majorstuen rapporterer om flere meldinger om støy etter den første helgen med russefeiring.

Blant annet skal høy musikk fra russebusser på Gaustad ha vært til sjenanse for pasienter på Rikshospitalet, opplyser leder for ungdomsavsnittet på Majorstuen poltistasjon, Anne Merete Ansok, overfor Nordre Aker Budstikke.

Utenfor McDonald's

– Vi kommer særlig til å følge tett opp plassen ved McDonald's, nedenfor Rikshospitalet, der russebusser samles om natten. Vi har fått støymeldinger fra barneavdelingen på sykehuset. Dette går direkte utover barnepasientene, sier Ansok.

Også i fjor var det problemer med støy fra russebusser som samlet seg ved McDonald's.

– Blant flere tilfeller der pasientene ved Rikshospitalet plages av russestøy fra bensinstasjonen ved Sogn. Vi har jo ikke kapasitet til å rykke ut ved alle slike henvendelser. Men spesielt de som går på å forstyrre pasientene ved sykehuset er noe av det vi prioriterer, sa Ansok den gangen, i forbindelse med at politiet hadde registrert 130 klager på russ i løpet av feiringens første uke.


Ansok ber russen tenke på at de er til sjenanse for pasientene på Rikshospitalet når de fester på Gaustad.

LES OGSÅ: Men det er ikke bare forstyrrelser fra russen på Riskhospitalet. Les om russen som i fjor gledet barn på barnekreftavdelingen!

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med pressevakten på Oslo Universitetssykehus. Der har de ikke registrert at det har gått ut noen støymelding fra sykehuset. Vi får opplyst at dette ikke blir fanget opp dersom det er en nattevakt, pasient eller pårørende som har varslet politiet.

Slåssing på Tryvann

Avsnittsleder Ansok kan ellers fortelle at det er støymeldinger fra noen av de samme plassene som i fjor, men at forstyrrelsen i større grad er spredd utover hele byen.

– I tillegg så er det mye forsøpling av russen, sier hun.


På Tryvann var det samlet rundt 3000 russ i til treffet i helgen.

– Vi har fått melding om noe slåssing fra Tryvann, som vi undersøker nærmere, sier Ansok.

Forbud på parkeringsplasser og sms til sjåfører

Oslo kommune har også satt på festbremsen, ved å forby busser å bruke flere parkeringsplasser i Maridalen og Sørkedalen om natten. Parkeringsplasser som tidligere har vært populære feststeder for russen. Se hele listen over de forbudte plassene her.

I Asker og Bærum sendte politiet ut en sms til alle russebussjåførene i distriktet i helgen, med følgende budskap:

«I løpet av helgen generelt, og natt til i dag spesielt, kom det inn vanvittig mange støyklager på musikkstøy fra russen. Enkelte nabolag har allerede mistet tålmodigheten. Sånn kan vi ikke ha det», i følge Dagbladet.


I meldingen skriver politiet at bruk av musikkanlegg som forstyrrer omgivelsene i tettbebygd strøk mellom klokka 23.00 og 06.00 er forbudt. Dersom russen ikke hører på advarselen, vil politiet sørge for at bussene parkeres og avskiltes. De ansvarlige vil også bli anmeldt.

Overfor avisen bekrefter operasjonsleder Per-Ivar Iversen at regelverket også vil gjelde i Oslo.

– Dette handler om at å tydelig forklare dem hva retningslinjene er. Russen må forholde seg til norsk lov, i likhet med alle andre, sier Iversen til Dagbladet.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...