Nordre Aker Budstikke

Russejentene som gjør det selv

Hanne Mollekleiv, Celinn Bentzen og Charlotte Biseth fra Kjelsås, på «Bring it on 2015» Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Russetiden trenger ikke bli svindyr selv om man skal ha russebuss. 23 barndomsvenninner fra Kjelsås sjekket hva venner og familie kunne hjelpe dem med.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.03.2015 kl 23:12

KJELSÅS: – «Russeindustrien» utnytter seg av at russen er “unge og dumme”, sier bussjef Charlotte Biseth, på russebussen som foreløpig går under dekknavnet «Bring it on 2015».

Har kjent hverandre siden barneskolen

Bussen består av 23 jenter fra sju forskjellige videregående skoler i Oslo: Elvebakken, Foss, Blindern, Persbråten, Wang, Ullern og Nydalen.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Nydalenrevyen: Kostbare hotellstjerner

Det spesielle er at de alle er oppvokst på Kjelsås. Og der mange setter sammen bussgjengen med nye bekjentskap fra videregående, har Kjelsås-jentene holdt seg til barndomsvenninnene.

– Vi var egentlig to gjenger som gikk på barneskolen på Disen og Kjelsås. På ungdomsskolen møttes vi alle på Engebråten, sier den andre bussjefen, Celinn Bentzen.


– Vi prøvde å ha med noen andre, men det fungerte dårlig. Så vi endte opp med den gjengen vi egentlig ville ha, sier Charlotte med et smil.

– Mer press på Holmenkollen- og Nordstrandsruss

Nå «representerer» de Kjelsås. Det er viktig for jentene å få fram hvor de er fra, noe de også har med i dekknavn-låtene sine.

– Du skal være fra Kjelsås for å kunne være en Kjelsås-buss. Det er veldig moro at vi alle er fra samme sted, sier Hanne Mollekleiv.

Jentene mener det er mindre press på Kjelsås-busser, enn for eksempel russebusser fra Nordstrand eller Holmenkollen.

– Jeg tror det er et større press på at de skal bruke mer på bussene sine. Ikke at de nøvendigvis vil det, men de føler de må, fordi alle før dem har vært satsebusser, sier Charlotte.


LES OGSÅ: Anmeldelse av Fagerbergrevyen: FaBelaktig, FagerBerg!

Får hjelp til det meste

Selv sier jentene på «Bring it on» at de ikke er en satsebuss, selv om budsjettet ligger rundt en gjennomsnittlig årslønn.

– Vi er ingen satsebuss, men vil selvfølgelig ha en viss standard, sier Celinn.

Bussene som virkelig satser dobler egeninnsatsen mange ganger det Kjelsås-jentene putter inn i bussen sin, mener de. På spørsmål om hvor mye det er «greit» å bruke på en russebuss som skal brukes gjennom noen få uker i mai, svarer jentene at det må hver enkelt buss, og hver enkelt russ selv avgjøre.

– Men man trenger ikke bruke en formue for å få en bra buss, og å ha det gøy, sier Hanne.


Selv tenkte de at med 23 jenter «om bord» måtte det finnes nok av kompetanse og muligheter for hjelp i omgangskretsene deres, forteller Charlotte.

Foreldre, søsken og venner bidrar. Og logoen er det Celinn som har designet.

– Vi var og så på et anlegg til 150-200.000. Men så fikk vi heller låne et av en vi kjenner. Det er fullt brukbart, sier Charlotte.

De har fått maling, og får snekker- og elektrikerhjelp fra fedre.

– Det har vi spart masse på.


LES OGSÅ: OnklP & Slekta avslutter på Grefsenkollen

Konseptet er veldig hemmelig

Foreløpig er bussen rosa etter Nøtterøy-jentene som brukte den som for to år siden. Men at det endelige konseptet til jentene fra Kjelsås blir rosa og «jentete», avviser de.

– Det blir nok heller det motsatte, sier Hanne Mollekleiv, hemmelighetsfullt.

Hva «Bring it on» blir til ved konseptslipp i april, er det bare de 23 jentene som vet. Og det følger strenge sanksjoner dersom noen lekker.

At jentene faktisk eier en buss, synes de er litt komisk å tenke på. For bussjefene Charlotte og Celinn er det litt som å drive en bedrift.

LES OGSÅ: «Er det en ting jeg har gjort mye er det å vente på trikken på Storo. Ofte i regn»

– Vi har jo aldri drevet noe sånt som dette før, sier Charlotte.

– Det kan være en utfordring å holde bussmøter. Jentene har litt vanskelig for å holde munn, og samtalene glir fort over på andre ting, sier Celinn.

Noen krangler og høylydte diskusjoner har det blitt, blant annet når de skulle velge konsepter. Men da er det en fordel at de har kjent hverandre lenge. Charlotte og Celinn er ikke redde for at russetiden skal ødelegge vennskapet.

– Vi gleder oss veldig! Det morsomste blir rullingen! sier de to bussjefene.

LES OGSÅ: Nordre Aker-jenter på KG-teateret

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...