Nordre Aker Budstikke

Russen jager bort naboene

Sulten og feststemt russ har i flere år samlet seg ved Mcdonalds ved Ullevål/Gaustad. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

I fjor klaget både nabolaget og Rikshospitalets barneavdeling på russestøy fra «Lille Trøyvann» på Ullevål. Nå flykter naboer for å redde nattesøvnen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.04.2017 kl 14:58

ULLEVÅL: Plassen ved McDonald's og Esso-stasjonen på Gaustad ved Ring 3, et steinkast fra Ullevaal stadion, har det de siste årene blitt et samlingssted for russ om natten.

Like ved ligger det mange leiligheter, og Rikshospitalet er blant de nærmeste naboene.

Tidlig i mai i fjor ble 30 busser bortvist fra plassen i løpet av én natt, og feststøy har ført til en rekke klager fra barneavdelingen på Rikshospitalet.

– Utover barnepasientene

Det er her, mellom Esso og McDonald's, det ofte samles russbusser i april og mai. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Leder for ungdomsavsnittet på Majorstuen politistasjon, Anne Merete Ansok, uttalte til Nordre Aker Budstikke.


– Vi kommer særlig til å følge tett opp plassen ved McDonald's, nedenfor Rikshospitalet, der russebusser samles om natten. Vi har fått støymeldinger fra barneavdelingen på sykehuset. Dette går direkte utover barnepasientene.

LES SAKEN: Måtte jage bort 30 russebusser

Vel advarer

Nå er det like før russetiden braker løs igjen, og nabolaget i Klaus Torgårds vei, med 172 leiligheter, er svært bekymret for årets russefeiring.

Leder av Berg, Nordberg og Sogn Vel, Henning Iversen, sendte i forrige måned brev til blant annet politiet, Bymiljøetaten, og med kopi til bydelsadministrasjonen i Nordre Aker.

«Russen har i stadig større grad de siste årene samlet seg rundt McDonalds restauranten ved Gaustad, som er døgnåpen. Samlingen foregår stort sett hver natt fra klokken 02.00 til 06.00 i tiden fra slutten av april til 18. mai,» skriver Iversen i brevet.


Leder av Berg, Nordberg og Sogn vel, Henning Iversen har tilskrevet bydelsadministrasjon og politi, på vegne av beboere som opplever mye støy i forbindelse med russefeiringen, på eiendommen i bakgrunnen med blant annet Mcdonalds - langs Ring 3. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

LES OGSÅ: I 2015 fikk politiet i Oslo 130 russeklager den første uka

Høy musikk og forurensning

«Russebussene parkerer oppover Klaus Torgårds vei. Det er musikkstøyen fra høyttalere på russebussene som er plagsomt. Naboer har talt opp til 14 busser på en gang, så støynivået kan bli veldig høyt. Naboene opplyser at musikken demper seg hvis politiet kommer, men bare den korte tiden politiet er tilstede.»

I tillegg til musikkstøyen nevner også Iversen støy og forurensing fra busser som går på tomgang og fra dieselaggregater som lager strøm til høyttaleranleggene.

«Vi vil med dette brevet henlede oppmerksomheten på et problemet som er stort for naboene, og be om at politiet tar dette opp med russens ledelse i håp om at man kan få en bedring på problemet. Vi vil også oppfordre politiet til å legge flest mulige turer innom området for å dempe musikkstøyen, avslutter Iversen.»

Beboere reiser bort

Til Nordre Aker Budstikke sier Iversen at eldre beboere som har mulighet, reiser bort under russetiden.

– Ja, flere av de eldre som har mulighet, reiser bort i russetiden. De orker ikke være her i russestøyen. De blir jo på en måte jaget bort fra sine egne hjem, av russen!

Politiet i russemøte

Leder for ungdomsavsnittet på Majorstuen politistasjon, Anne Merete Ansok, forteller til Nordre Aker Budstikke at politiet onsdag skal ha et internmøte med russeledelsen og arrangørene av Tryvann-samlingene.

– Da vil vi også ta med brevet fra velet på vegne av beboerne i området ved Mcdonald's og Esso-stasjonen, og diskutere disse problemstillingen med russen. Så vi skal forberede oss godt til årets russefeiring, sier Ansok.


LES OGSÅ: Thea tar et oppgjør med russemusikken: – Ikke klin med, ligg med, dans med, eller snakk med gutta som synger at du danser som en hore!

Bydelen

Bydel Nordre Aker, ved spesialkonsulent Knut Hammervold, skriver følgende i en e-post til Nordre Aker Budstikke:

«Det finnes ingen hjemler i støyforskrifter eller i annet lovverk som bydelen kan benytte overfor russebråket. Det er bare politiet som har hjemler i straffeloven for å ta «synderne» som uten grunn krenker den offentlige ro og orden.»

LES OGSÅ: Ved disse populære samlingsstedene i Oslo ble russen nektet å feire i fjor

…men visste du at det ikke var Norge som fant opp russefeiringen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...