Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Russen slåss, støyer og forsøpler mer enn før

FESTREST: Slik så det ut på Låkeberget i Maridalen søndag etter helgens russefering. Politiet har rykket ut til russebråk og slåssing mange ganger og flere steder i vårt distrikt i helgen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

I helgen har det vært mye bråk fra russ i vårt distrikt. – I år har det vært mer bråk og slåssing fra russen tidligere enn normalt, sier politioverbetjent Linn Rosenlund.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.04.2015 kl 18:00

NORDRE AKER: Russefeiringen startet offisielt i forrige uke, og allerede har 96-kullet gjort seg bemerket som et spesielt bråkete russekull.

I helgen har politiet på Majorstuen politistasjon rykket ut til russebråk flere steder i Oslo nord og vest. Politiet har avsluttet fester blant annet på Sognsvann og Bogstad. Disse bildene viser rester etter russefest på Låkeberget i Maridalen.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Mye alkohol og slåssing mellom russ

– Det har vært mye høy musikk og slåssing. Slåssing mellom russ på samme buss og mellom russ på forskjellige busser. Det er mye alkohol inne i bildet, sier Linn Rosenlund, som er leder for etterforskning på Majorstuen politistasjon.

Hun forteller at politiet er bekymret.

– Det er mer bråk enn tidligere. Det er uvanlig at det festes så hardt, så tidlig, sier Rosenlund.

LES OGSÅ: Brøt opp ståldør til drikkevannshus ved Maridalsvannet. Nå skjerpes sikkerheten

Får tåle litt ekstra, men...

Hun mener likevel ikke politiet er pripne festbremser.

– Litt ekstra musikk må man regne med når det er mai og russefeiring. Det får både politiet og folk tåle. Men russen har ikke lov til andre ting enn vanlige borgere. Er det for mye støy må folk melde fra til politiet så vi får stanset festen før det tar av, sier politioverbetjenten.

Hun forteller at politiets ordenspatrulje har ekstra oppsikt med russen disse ukene fram til 17. mai.

– De følger med på de bussene det gjelder og har også kontakt med sjåførene, som også har et ansvar.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...