Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Så mange nye naboer får du om få år

Vi blir stadig flere i Nordre Aker. Her ses østlige deler av bydelen, fra Grefsen Stasjon-bebyggelsen nederst, og Grefsenkollveien, med Grefsekollen restaurant på toppen av kollen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Befolkningsprognosen for Oslo og bydel Nordre Aker de neste fem årene er klar. Befolkningen har økt mest på Tåsen de siste årene. Se også hvor i bydelen vi flytter mest!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.11.2015 kl 12:06

NORDRE AKER: Ved inngangen til 2015 passerte bydelen den «magiske» 50.000 grensen. Ifølge tall fra Byrådsavdelingen for eldre og sosiale tjenester var innbyggertallet i Nordre Aker 50.148 per 1. januar i år. Størst var aldersgruppe 55 til 60 år, med 9103 personer.

KOMMENTAR: Bor vi i den beste bydelen?

Og flere skal vi bli

Selv om innbyggertallet i Nordre Aker faktisk falt litt fra 2012 til 2013 (fra 49.297 til 49.238), viser prognosene at folketallet gallopperer de kommende årene. Veksten siden 2013 har doblet seg hvert år, fra cirka 300 flere ved inngangen til 2014, til 600 flere ett år senere, i januar 2015.

Framover blir veksten jevn og trutt. Flere boliger i Nordre Aker kan være en forklaring på at vi blir flere.

Slik vil innbyggertallet i Nordre Aker kunne være de neste årene:

 • 1.1.2015: 50.148
 • 1.1.2016: 50.788
 • 1.1.2017: 51.556
 • 1.1.2018: 52.439
 • 1.1.2019: 53.391
 • 1.1.2020: 54.423

LES OGSÅ: Er Tora (104) bydelens eldste?

Oslo i vekst

Oslo passerte 600.000 innbyggere i 2011. Ved inngangen til 2015 hadde vi allerede rukket å bli 642.000 osloborgere. Framtidsprognosene sier at vi allerede ved inngangen til 2016 passerer 655.000 (655.525 i følge byrådsavdelingen for eldre og sosiale tjenester).

I 2020 får vi håpe kapasiteten er bygget kraftig ut i byens kollektivsystem, for da er vi ifølge beregningene rukket å bli 704.459 innbyggere.

LES OGSÅ: Elevene ruser seg i skoletiden. Nå ber politiet om hjelp

Flere eldre i fremtiden

Øyvind Henriksen, nå bydelsdirektør for 50.000 innbyggere. Og det blir flere. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

I Nordre Aker er det spesielt gruppen av 20- til 39-åringer, og dem mellom 40 og 66 år, som blir større. Fram til 2020 med henholdsvis 1300 og 1200 mennesker. Det blir også flere av de «yngre eldre». Gruppen mellom 67 og 79 blir blir det cirka 900 flere av.

– Det er flott at bydelen vokser, sier bydelsdirektør Øyvind Henriksen, og legger til at vekst i aldersgruppene 20-39 og 40-66 har liten betydning for bydelen, rent driftsmesig.

– Veksten i «yngre eldre» (67-79) varsler en kommende vekst i de «eldre eldre», og det vil på sikt utfordre oss. Det er en av de tingene vi skal forebygge gjennom vårt prosjekt for å bli alders- og demensvennlig, sier Henriksen.

LES MER OM DET HER: Nordre Aker skal sette eldrestandard i Oslo

– Vi må sette fokus på folkehelsearbeid og forebyggende tiltak som gjør at våre innbyggere kan være mest mulig selvhjulpne i egne hjem, avslutter bydelsdirektøren.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Faktaark om befolkning, levekår og boforhold

I Oslostatistikken 2015, utviklet av Utdannings- og kompetanseetaten i Oslo kommune (ekstern lenke), finner vi følgende informasjon for Bydel Nordre Aker, brutt ned på delbydeler. På kartet ser du hvilke delbydeler Oslo kommuen deler Nordre Aker inn i.

Slik deler Oslo kommune inn Nordre Aker i åtte «delbydeler». Foto: OSLO KOMMUNE, UTVIKLINGS- OG KOMPETANSEETATEN

 • Fra 2001 til 2014 økte folkemengden i Bydel Nordre Aker fra vel 38.500 til litt over 48.500. Det tilsvarer en vekst på 26 prosent. Delbydelen Tåsen (81 %) har hatt langt kraftigere vekst enn de øvrige delbydelene. Hele Oslo økte folkemengden med 25 prosent i samme periode.

LES OGSÅ: Dette huset på Tåsen ble revet bort før visning: Solgt 2,4 millioner over takst!

 • Det fødes årlig i overkant av 700 barn i Bydel Nordre Aker, mens det dør litt over 300 personer. Nettoflyttingen har de siste årene variert fra et flytteunderskudd på 300 til et flytteoverskudd på 900.
 • Alderssammensetningen i Bydel Nordre Aker er preget av større andeler barn og ungdom enn i byen for øvrig.
 • Delbydelen Nordberg har et høyt antall studentboliger. Dette preger statistikken for Nordberg på områder som innvandrerandel, flyttehyppighet, trangboddhet m.m.
 • 17 prosent av beboerne i Bydel Nordre Aker har innvandrerbakgrunn. Av disse er 2 prosent norskfødte av innvandrerforeldre. Delbydelen Nordberg skiller seg ut med en høyere andel innvandrere (29 %) enn de øvrige delbydelene.
 • Blant barn under 16 år har 10 prosent innvandrer-bakgrunn. Av disse er 6 prosent norskfødte.
 • Den største innvandrergruppen i Bydel Nordre Aker er polakker og svensker. Begge utgjør hver 1,5 prosent av bydelens befolkning.
 • I delbydelen Nordberg er 32 prosent på flyttefot årlig. Her er flyttehyppigheten høyere enn for både bydelen (18 %) og byen totalt (20 %).
 • De siste fem års flyttetendens viser en netto utflytting av personer eldre enn 50 år. I yngre aldersgrupper har det vært netto innflytting. Det er særlig høy netto innflytting i aldersgruppen 30-49 år.
 • Blant 30-59-åringer i bydelen er 86 prosent sysselsatt. Dette er høyere enn tilsvarende andel for Oslo (79 %). Det er små forskjeller mellom delbydelene.
 • Andelen lavutdannete er mindre i Bydel Nordre Aker (12 %) enn i Oslo (24 %) generelt. Lavest er andelen i delbydelen Ullevål Hageby med 9 prosent.
 • I Bydel Nordre Aker er 5 prosent av husholdningene med barn under 17 år lavinntektshusholdninger. For byen som helhet er tilsvarende andel på 10 prosent.
 • I Bydel Nordre Aker har 10 prosent av 16-66-åringer redusert funksjonsevne. Det er lavere enn for byen totalt (14 %).
 • 68 prosent av privathusholdningene i Bydel Nordre Aker eier sin egen bolig. Det er særlig Nordberg (44 %) som trekker andelen ned. Tilsvarende andel for Oslo totalt er på 70 prosent.
 • I delbydelen Nordberg regnes litt over 16 prosent av husholdningene som trangbodde. I de øvrige delbydelene varierer andelen trangbodde husholdninger fra 5 til 10 prosent. Tilsvarende for Oslo totalt er på 8 prosent.

Kilde: Oslostatistikken 2015, Utviklings- og kompetanseetaten.

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...