ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Så mange tilgjengelige plasser er det per solgte beboerparkeringsbevis

I Nordre Aker er det beboerparkering innenfor Ring 3, som her i John Colletts allé på Berg. Foto: Christian Fredrik Borg

Det er stor forskjell på hvor mange tilgjengelige parkeringsplasser bydelene som har innført beboerparkering har.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: I de fem sentrumsbydelene St. Hanshaugen, Frogner, Sagene, Grünerløkka og Gamle Oslo er det til sammen solgt 8100 flere beboerparkeringsbevis enn det er tilgjengelige plasser. Det viser en oversikt Nettavisen har laget. I disse bydelene er det mellom 0,67 og 0,83 tilgjengelige plasser til hvert solgte parkeringsbevis.

I alt administrerer Oslo kommune 40.000 parkeringsplasser, der 27.865 er i beboerparkeringssoner. Til Nettavisen opplyser Bymiljøetaten at de har solgt 32.849 beboerparkeringstillatelser.

I de ytre bydelene er virkeligheten en annen. Mens det i sentrum er berboerparkering i alle kommunale veier og gater, er det i Nordre Aker, Bjerke, Alna, Ullern, Vestre Aker og Stovner kun utvalgte områder som har beboerparkering. I alle disse bydelene er det flere plasser enn solgte bevis.

I Nordre Aker fikk de første områdene i Nydalen, Ullevål og Blindern beboerparkeringssoner i 2018, og i 2020 ble ordningen utvidet til å gjelde alle kommunale veier innenfor Ring 3.

ANNONSE

Nettavisens oversikt viser at det hos oss er solgt 1463 parkeringsbevis for 2176 tilgjengelige plasser. Det gir en dekning på 1,49 per solgte parkeringsbevis.

Flest plasser er det i bydel Stovner med en dekning på 12,42 plasser per solgte bevis. Men der er det til sammenlikning kun solgt 74 parkeringsbevis til 900 tilgjengelige plasser.

Oversalget i sentrumsbydelene får Cecilie Lyngby fra Folkeaksjonen Nei til mer bompenger, til å reagere kraftig. Hun mener alle som kjøper tillatelse bør være garantert en parkeringsplass. Hun er også kritisk til at elbiler har en svært lav pris, også om de bare betaler for "gjesteparkering".

Finansbyråd Einar Wilhelmsen (MDG) svarer at en parkeringstillatelse ikke er mer enn en tillatelse, ingen reservert parkeringsplass.

ANNONSE

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE