Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Så mye kostet hver av de 14 kvadratmeterne

SOLGT: Stor interesse for liten leilighet i Nydalen. Den gikk 70.000 kroner over takst. Foto: EIENDOMSFOTO AS

Landets minste leilighet til salgs i juli endte med en kvadratmeterpris på nesten 90.000 kroner.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

NYDALEN: Leiligheten, med adresse i Gunnar Schjelderups vei i Nydalen, har et bruksareal på knappe 14 kvadratmeter.

I følge Dagens Næringsliv, og et søk på Finn.no, bekreftet at dette var den minste leiligheten i Oslo, og i resten av landet, som lå ute for salg i juli.

Les hva Nordre Aker Budstikke skrev om leiligheten i helgen, her.

70.000 kroner over takst

Med en totalpris på nesten 1,129 millioner – prisantydning på 350.000 kroner pluss 778.693 i fellesgjeld – hadde det lille krypinnet like ved BI, Storo storsenter og Nydalen, en kvadratmeterpris på 80.600.

Men etter visning på søndag og mandag, med påfølgende budrunde, endte salgssummen på 420.000 kroner, 70.000 over takst.

Inkludert fellesgjelden gir dette en totalpris på 1,2 millioner, og svimlende 86.000 kroner per kvadratmeter.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris på boliger solgt i Oslo i juni var til sammenlikning 55.000 kroner, i følge Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk.

Press på små boliger

– Vi hadde 16-17 innom på visning, noe som er bra. I budrunden var det med tre stykker, sier megler Morten Marthinsen i Nordvik & Partners.

Det er stort press er det på de små, sentrumsnære leilighetene. Det bygges få av dem, samtidig som boligmarkedet for studenter er presset.

I forrige uke skrev Osloby at 3865 studenter står i kø for å få leie bolig i Oslo, i følge ferske tall fra Studentsamskipnaden.

– Småleiligheter kommer til å øke mer i pris enn vanlige leiligheter så lenge de ligger sentrumsnært og dermed er attraktive for unge under 30 år, og også enslige, ikke-så-unge arbeidsinnvandrere, sa sjeføkonnom Kjell Senneset i Prognosesenteret til Dagens Næringsliv.

LES OGSÅ: Eiendommen i det strengt regulerte området satte prisrekord, selv om huset må rives

– Området har alt

– Kvadratmeterprisen på de minste leilighetene vil som regel bli høyere enn på større leiligheter med samme standard. En kvadratmeterpris på 80.000 på de minste leilighetene er representativt for området da mange unge ønsker seg hit både på grunn av området i seg selv og nærheten til BI. Området har «alt», med Storosenteret, et komplett kollektivtilbud, nærhet til marka, treningssentre og så videre, sa Marthinsen til Nordre Aker Budstikke i helgen.

I skrivende stund finner vi en tilsvarende leilighet til salgs på Finn.no, med adresse i samme boligkompleks i Gunnar Schjelderups vei. Den er riktignok én kvadratmeter større enn den som nylig ble solgt. Her er prisantydningen 400.000. Inkludert fellesgjeld lander totalprisen på 1,14 millioner kroner, noe som utgjør 76.000 kroner per kvadratmeter.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...