Nordre Aker Budstikke

Så mye steg din bolig i pris i februar

I februar steg prisene for alle boligtyper i alle hovedstadens bydeler. Se prisoversikt over bydelene i Oslo her.

STIGER MEST: Prisen på leiligheter i Oslo steg med 1,1 prosent fra januar til februar. Foto: Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

Boligprisene steg med 0,9 prosent fra januar til februar viser ferske tall fra Eiendomsmeglerbransjen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.03.2014 kl 09:40

OSLO: Boligprisene var 0,9 prosent høyere i februar 2014 enn i januar 2014. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,3 prosent. Prisene er nå 1,1 prosent lavere enn i februar 2013.

LES OGSÅ: Planlegger 10.000 boliger i den nye «byen»

- De positive tendensene vi så i januar forsterket seg i februar måned. Boligprisene stiger normalt i februar, men veksten ble sterkere enn vi ventet. Dette vitner om et stabilt boligmarked, sier Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff).

LES OGSÅ: Oslo-«hytte» til salgs for 25 millioner

Færre salg

Salget av bruktboliger har gått noe ned sammenlignet med tilsvarende februar i fjor. I februar 2014 ble det solgt 5.818 boliger, mot 6.096 i februar 2013.

- Det har vært en marginal nedgang i antall salg sammenlignet med samme måned i fjor, likevel er salgsvolumet hittil i år på et høyt nivå. Størst interesse er det for eneboliger og delte boliger, vi har aldri tidligere registrert så mange salg for disse boligtypene i årets to første måneder, sier Dreyer.

Det tok gjennomsnittlig 48 dager å selge en bolig i februar 2014, mot 33 dager i februar 2013.

LES OGSÅ: Oppussingsobjekt gikk 1 million over takst

Oslo-markedet


Boligprisene har i februar måned steget over hele landet. I Oslo steg prisene med 1,1 prosent.

Det er leilighetssalget som trekker statistikken opp. Leiligheter i Oslo stiger med 1,1 prosent på en måned mens eneboliger og delte boliger steg marginalt i Oslo med 0,2 prosent.

Det er store forskjeller også innad i Oslo. I forrige måned var det prisene i Ullern bydel som steg mest med 1,6 prosent etterfulgt av Søndre Nordstrand bydel hvor prisene steg 1,5 prosent fra januar til februar.

Lavest vekst hadde prisene i Vestre Aker i forrige måned med en vekst på 0,7 prosent.

Gjennomsnittsboligen i Oslo koster nå 46.511 kroner kvadratmeteren, eller 2.790.660 kroner for en 60 kvadratmeter stor leilighet.

LES OGSÅ - OG SE BILDER: Dette er ikke boligen for den blyge

Om prisstatistikken


Eiendomsmeglerbransjen boligprisstatistikk er et samarbeid mellom Eff, Eiendomsverdi og Finn.no.

Statistikken er utarbeidet etter siste måneds slutt og omfatter boliger som annonseres på Finn.no. Det innebærer cirka 70 prosent av alle boliger som omsettes i Norge i løpet av et år.

LES OGSÅ:

Januar ga brakstart på boligåret

Her er byens billigste enebolig

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...