Nordre Aker Budstikke

Ber om at saken om nedleggelse av barnehagen trekkes

Gruppeleder for Høyre i bydelsutvalget, Erik K. Normann, ber om at saken om nedleggelse utredes grundigere. Her Gulldalen-foreldrene Thomas Occhipinti, Kristin Stava og Cecilie Hertzberg. Foto: Karl A. Kjelstrup / Kristin T. Haga

Leder av Nordre Aker Høyre, Erik Kreyberg Normann, er klar på at barneahagesaken må trekkes og gjennomgå en mer grundig behandling.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.11.2020 kl 14:12

KJELSÅS: Erik Normann, leder av Nordre Aker Høyre og gruppeleder i bydelsutvalget, sier til Nordre Aker Budstikke at de nå ber om at saken om nedleggelse av Gulldalen barnehage trekkes fra sakslista til torsdagens bydelsutvalgsmøte (BU).

– Vi ber om at saken trekkes, og istedet gjennomgår en mer grundig behandling, før den behandles på nytt i bydelsutvalgets kultur og oppvekstkomitemøte, 8. desember. Også på generelt grunnlag vil vi ha mer informasjon om nevnte overkapasitet i Bydel Nordre Aker, og hvilke kriterier som ligger til grunn for hvilken barnehage som skal legges ned. Dette mener vi det ikke er redegjort godt nok for i saken om Gulldalen barnehage, sier Normann.

Neste kultur- og oppvekstkomitémøte er 8. desember.

For kort tid siden kom sjokknyheten om at Gulldalen barnehage skal legges ned, etter en enighet mellom byrådsavdeling for oppvekst og kunnskap og bydelsadministrasjonen i Nordre Aker. Det er overkapasitet på barnehageplasser.

– Gulldalen barnehage har store etterslep på vedlikehold av bygget. I tillegg har de de siste årene vært noen utfordringer med å fylle opp barnehagen. I dialog med Byrådsavdelingen for Oppvekst og kunnskap og Omsorgsbygg, har Nordre Aker kommet frem til at Gulldalen barnehage avvikles fra sommeren 2021, sa bydelsdirektør Øyvind Henriksen til Nordre Aker Budstikke i forrige uke.


Nordre Aker Budstikke møtte flere foreldre denne uka, som er klare på at de skal kjempe for å beholde Gulldalen:

Avisa var også i kontakt med byrådsavdelingen, der byråd Inga Marte Thorkildsens (SV) byrådssekretær Kristian Takvam Kindt (SV) uttalte seg om saken.

– Er byrådsavdeling helt sikker på at Nordre Aker har plukket ut rette barnehage å legge ned?

– I en trang økonomisk situasjon er det ikke fornuftig å betale store summer for tomme barnehageplasser. Derfor har byrådsavdelingen vært i dialog med bydelen om hvilken barnehage som var minst skadelig å legge ned. Da spilte bydelen inn Gulldalen, og vi motsa ikke den vurderingen, sa Takvam Kindt.

Han la også til at dette kan endres.


– Hvis bydelsutvalget nå ønsker å gjøre en ny vurdering og se på andre alternativer til hvor barnehagekapasiteten skal reduseres, så går vi gjerne i dialog med bydelen om det. Det viktigste for oss er at man finner en løsning som er best mulig for både barna, foreldrene og de ansatte i barnehagene.

I tillegg til Høyres forslag om å sende saken i retur, vil også Arbeiderpartiet, SV og MDG i BU-møtet torsdag be om at en nedleggelse av Gulldalen barnehage settes på hold. De tre partiene vil at bydelsadministrasjonen skal gå i dialog med byrådsavdelingen for oppvekst og kunnskap for å gjøre en ny vurdering og se på andre alternativer til hvor barnehagekapasiteten skal reduseres.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...