Nordre Aker Budstikke

Saltforbruket nesten tredoblet

Maridalen er ett av stedene hvor det saltes på veien. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE/ILLUSTRASJONSBILDE/TOM SÆLAND/LESERFOTO

Frp krever saltkutt i Oslo.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.11.2019 kl 11:40

OSLO: Det er Nettavisen som onsdag kan fortelle at veilsaltingen i Oslo er nesten tredoblet de siste tre årene, og at Fremskrittspartiet nå krever at andre alternativer tas i bruk.

– Saltbruken har eksplodert de siste årene. Jeg vil si at dette er det mest omfattende miljøproblemet vi har, fordi det har så store følgeskader for vegetasjon og trær, biler og dyrevelferden, sier bystyrepolitiker Camilla Wilhelmsen (Frp) til Nettavisen, og viser til bystyrevedtak fra 2012 om utfasing av veisalt, til fordel for andre alternativer.

Fra saken går det også frem at vinteren 2016/2017 ble det brukt 9480 tonn salt, mens det i 2018/2019 ble brukt hele 26.303 tonn veisalt.

Wilhelmsen mener et alternativ til salt er mekanisk rydding av veiene, med brøyting og strøing med sand, og hun viser til kommunale veier.

Byråd for byutvikling i Oslo, Hanna Marcussen (MDG), svarer i saken at hun er opptatt av å få ned saltforbruket, og at byrådet er i gang med å finne alternativer. Her kan du lese hele saken i Nettavisen.


Nordre Aker Budstikke har flere ganger skrevet om saltingen i Maridalen, og om dyr som trekker mot veien for å slikke i seg saltet: Her kan du få et gjensyn med elgen, salt og Maridalen.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...