Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Samlet til «Nei til asfalt»-markering

NEI: Flere Nei til asfalt-markeringer fra Kjelsås til Nydalen i kveld, her noen av aksjonistene. Foto: PRIVAT

Mandag ble det kjent av byråden går inn og stopper asfaltplanene på turveien fra Kjelsås til Nydalen, inntil videre. Aksjonsgruppa mot asfalt stoppet imidlertid ikke markeringen om å jogge samme strekningen mandag kveld.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.06.2015 kl 09:07

KJELSÅS/NYDALEN: Mandag ble det kjent at byråd for miljø- og samferdsel, Guri Melby (V), stopper planene om asfaltering fra Kjelsås til Nydalen, på grusveien langs Akerselva.

Ikke gå glipp av noe! Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook og få siste nytt rett i nyhetsfeeden din!

Bymiljøetaten stengte tidlig i forrige uke turstrekket for gjennomgang/sykling, nettopp på grunn av de forestående arbeidene.

Stopper

Men nå stopper byråden selv planene, og innkaller til stort folkemøte. Som helst skal skje innen denne uken.

Markeringer

Aksjonsgruppa mot asfalt på facebook, vokste raskt til over 2000 medlemmer. Mandag var dagen for to markeringer, nemlig å jogge strekningen klokken 18.00 og klokken 21.00.

- I to puljer, en kl 18 og en kl 21, jogger vi mot asfalt mellom Stillatorget og Nydalsdammen. Med utsettelsen er vi kommet et stykke på vei, men ikke langt nok: de har begynt å grave, det ser ikke pent ut. Vi vet ikke hva en utsettelse betyr, og det er ikke en utsettelse men en total avlysning vi krever! står det blant annet på facebooksiden.

Ikke så veldig mange som stilte klokken 18.00, med tanke på at opp mot 2500 har støttet gruppa på facebook. Men markering ble det. Også med startnummer med "Nei til asfalt". Senere mandagskvelden går neste runde i markeringen. Det ble i etterkant også meldt om flere som sluttet seg til markeringen utover kvelden, se også bilder til saken.

Uttaler seg i aksjonsgruppa

Byråden har selv meddelt gruppa følgende mandag:

- Planen om utbedring av turveien mellom Nydalen og Kjelsås har engasjert svært mange i området. Slikt engasjement ønsker jeg velkommen! Arbeidene som pågår på turveien akkurat nå er generelt vedlikeholdsarbeid som må gjøres uansett om det blir lagt asfalt eller grus. Dette håper jeg de som ferdes i området respekterer.

Hun fortsetter.

- Jeg har satt asfaltering av turveien på vent for å kunne gi informasjon om planene for veien, og også legge til rette for at folk kan få luftet sine synspunkter gjennom et dialogmøte...Bymiljøetaten vil også fortelle hva som ligger bak de opprinnelige planene. Deretter vil vi gjøre en ny vurdering, skriver hun også.

Nordre Aker Budstikke følger saken.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...