Nordre Aker Budstikke

Samtidig, i Lofthusveien…

Onsdag: Grefsenveien kl. 15.15 og Lofthusveien kl. 15.45. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Mens trafikken står i stampe i Grefsenveien er det stille og rolig i Lofthusveien.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.06.2017 kl 09:56

GREFSEN/LOFTHUS: Det er sikkert beboerne i veien glade for. Men da Sporveien tirsdag meldte at de midlertidig åpner Lofthusveien for gjennomkjøring til Årvoll, og videre påkjørng til Trondheimsveien, måtte mange snu med uforettet sak.

Køen, sett fra 56-bussen onsdag ettermiddag. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Det viste seg nemlig at noen hadde flyttet sperringene, som Bymiljøetaten hadde fjernet tidligere på ettermiddag, tilbake på plass.

– Ble folk skremt fra å prøve veien igjen, etter bomturen i går?

– Jeg hadde blitt forbannet selv, hadde jeg kommet og funnet veien stengt, sier Jan Rustad i Sporveien.

Lite trafikk

I går kveld ble veien åpnet igjen, og sperringene låst inne. Hvorvidt noen trodde det var sabotasje, eller om det var noen som ikke ønsket økt trafikk i villaveien på Lofthus, vites ikke.

– Det var lite trafikk der da vi sjekket i morges, forteller Rustad.

Så sent som i 10-tiden onsdag formiddag var det stillestående kø nedover Grefsenveien. Både trikker, busser og biler sto i kø.

Bildet under er tatt klokken 15.15 onsdag ettermiddag, og viser at det igjen var kaotiske tilstander i Grefsenveien.


Grefsenveien klokken kvart over tre. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Åpen til og med 2. juni

Nordre Aker Budstikke forflyttet seg til Lofthusveien, der virkeligheten var en annen. Kun en håndfull biler passerte mellom klokken 15.30 og 16.00.

I kvart på fire-tiden onsdag var det rolig i Lofthusveien. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Det er et mysterium, sier Rustad, og legger til:

– Nå har vi gitt bilistene et alternativ, og kringkastet det bredt – gjennom dere, jeg har vært i Østlandssendingen og fortalt om det, og Dagsavisen har skrevet om det. Men hvis folk ikke vil bruke omkjøringen, og heller stå i kø i Grefsenveien, er det lite vi kan gjøre med det.


Lofthusveien holdes åpen til og med fredag 2. juni. Etter det gjenåpnes Kjelsåsveien, som er stengt på grunn av arbeider i skinnegangen ved trikkehallen på Grefsen.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...