Nordre Aker Budstikke

Tirsdag gjelder to meter:

Slik skal han sørge for god nok avstand i butikken

Butikksjef Arne Eidal ved Rema i Kjelsåsveien har plane klar for morgendagen.

Nå gjelder to meters avstand i butikken, og butikksjefen mener han har funnet en løsning for å regulere at det ikke blir for mange inne.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.11.2020 kl 17:12

KJELSÅS: Kjøpmann Arne Eidal ved Rema 1000 på Stillatorget på Kjelsås har planen klar for enda strengere smittevernsregler fra i tirsdag morgen. Slik skal han sørge for at det ikke er for mange i butikken, og at kundene overholder to-metersregelen:

– Det er ikke absolutt krav til munnbind, men det er jo enklest og best for alle om man har på det. Men det som man må sørge for inne i butikkene, er å holde to meters avstand. Det begrenser selvsagt hvor mange som kan komme inn her. Vi har ikke planer om vakter, men vi setter kun ut 40 store handlevogner, kurvene og resten av vognene blir ryddet bort og låst, ifølge Eidal.

Hans løsning blir et «handlevognskrav» fra og med tirsdag morgen.

– Her kommer du altså ikke inn uten en handlevogn fra tirsdag. Er det ikke handlevogn ledig, ja da må du stille deg i kø eventuelt, og passe på avstanden der også, oppfordrer Eidal.


Kjøpmannen sier at det vil bli fulgt med fra butikkens side om kundene tar med handlevogn eller ikke.

– Vi får se an litt hvordan plassen blir med 40 kunder med handlevogn, eventuelt får vi justere opp eller ned. Vi vil også så langt det er mulig begrense antall ansatte i åpningstiden, og legge varepåfylling og så videre til etter stengetid, sier Eidal, og legger til at butikken vil holde flest mulig kasser åpne for å unngå kø.

Han legger til at det skal settes opp en plakat ved inngangen som tydeliggjør reglene som gjelder.

– Nå må vi alle bidra og være flinke til å finne gode løsninger for å hindre smitte. Jeg har trua på at vi skal få til dette!

Gallup

Er handlevogn-krav en god løsning for å opprettholde to meter mellom kundene?

Vis resultat


I byrådsforskriften, som gjelder fra og med tirsdag, står det blant annet følgende om butikker:

«Antallsbegrensning i butikker og på kjøpesentre: Med hjemmel i smittevernloven § 4-1 første ledd bokstav b om begrensninger i aktiviteter ved virksomheter som samler flere mennesker, innføres antallsbegrensning på butikker, kjøpesentre og andre utsalgssteder. Dette for å unngå for mange mennesker i lokalene. Butikker og kjøpesentre skal sørge for at det ikke er flere tilstede i lokalene enn at det kan holdes to meters avstand. Tillatt antall kunder i lokalet skal beregnes ut fra størrelsen på lokalet. Det skal om nødvendig gjennomføres vakthold for å sikre at kravet etterkommes. For øvrig vises til begrunnelsen i tråd med smittevernloven § 1-5 under "Sosial nedstenging av Oslo".»

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...