Nordre Aker Budstikke

Satt i bilen og ventet på at sønnen skulle komme ut fra trening – fikk parkeringsbot

Det er kun reservert parkering på skoleområdet til Rønningen. Det er heller ikke lov å stoppe for å plukke opp barn fra trening.

Nå advarer faren andre foreldre mot i det hele tatt å kjøre inn på området ved hallen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.10.2017 kl 17:59

KJELSÅS: Tidligere i år sto den nye idrettshallen, og kunstgressbanen, ferdig på Rønningen Folkehøgskole, i forbindelse med at skolen er pusset opp og utvidet.

Kjelsås Idrettslag leier tid i idrettshallen. Da en Kjelsås-far skulle hente sønnen på trening nylig, kjørte han inn på området til folkehøyskolen da treningen skulle være ferdig. Han satt i bilen og ventet på at sønnen skulle komme ut.

– Jeg satt i bilen, og så plutselig kommer en parkeringsvakt og fester parkeringsbot på bilruten min, og tar kjapt et bilde. Jeg sa at jeg kun skulle plukke opp min sønn på trening, han kom straks, men det hjalp ikke, forteller faren som ikke ønsker å stå frem med navn og bilde i lokalavisa.

– Det var mørkt da jeg kjørte inn på området, og jeg så ikke skiltet om stans forbudt, litt bak et annet skilt. Jeg skjønner jo at de har rett til å ilegge bot når det er skiltet, men litt skjønn kunne vel utvises? Det går vel an å gi en advarsel, jeg satt jo i bilen.

– I praksis betyr jo dette at det ikke er lov å kjøre inn på området, ikke parkeringsmuligheter eller muligheter for av eller påstigning uten at en bryter den privatrettslige reguleringen. Området er stengt for bil, hvis man ikke har spesialtillatelse. Så jeg vil derfor med dette advare andre treningsforeldre mot i det hele tatt kjøre inn på området, sier han.


Boten var på 600 kroner.

Det er skiltet med stans forbudt ved innkjøringen til Rønningen. Ikke lett å se i mørket, påpeker faren som fikk bot.

Grønn skole

Rektor Sven Harsten bekrefter at skolen i høst engasjerte Aker P-Drift til å håndheve parkeringsbestemmelsene på skolens område.

– Vi er en grønn skole og vil redusere bilkjøring. Det er en utfordring å redusere dette, særlig for naboene i innkjøringen fra Myrerskogveien. Vi har ingen gratisplasser. Skolens gjester får gjestekort, sier han til Nordre Aker Budstkke.

Videre at Kjelsås IL er innforstått med dette og skal melde til alle sine lag som trener ved Rønningen, at man bør slippe av barna i Myrerskogveien.


LES OGSÅ: Rønningen er Norges mest populære skole!

– Det har vært et problem at foreldre som skal hente barn som har vært på aktiviteter ved skolen, blir stående med motoren på mens de venter. Det er plagsomt både for elevene som bor på skolen, men kanskje aller mest de som bor i nye Kjelsås Panorama, som opplever at biler står med motoren på under verandaene deres, sier Harsten videre.

Ansatte egen avtale

Han forteller at de ansatte ved skolen har en egen parkeringsavtale. I forbindelse med store arrangementer, som stevner eller konserter i skolens regi, eller i regi av Kjelsås IL, åpnes det for parkering på hele området.

Informert

Daglig leder i Kjelsås IL, Truls Dorthellinger Nygaard, forteller til avisa at de har informert sine medlemmer om at innkjørselen til skoleområdet er privat, og at det ikke er mulig å parkere på området i forbindelse med trening.

– Det er informert på hjemmesiden til Kjelsås IL og delt på Facebook, samt at det er skiltet på skolen. Bøter er vel ikke den smidige veien å løse dette på. Dialog med en hyggelig forklaring er nok bedre. Med Kjelsås Idrettslag som største leietager er vel det den leietageren som gir minst trafikk på området i og med vår lokale tilstedeværelse. Det er mange medlemmer i idrettslaget som er brukere, og derfor forståelig at ikke alle har fått det med seg.


LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...