Nordre Aker Budstikke

Se når Akerselva-turveien blir ferdig

ARBEIDER: Mandag og tirsdag avsluttes arbeidene langs turveien, som er klar til bruk fra onsdag morgen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

1500 tonn stein og grus har gått med til det nye grusdekket på turveien langs Akerselva mellom Kjelsås og Nydalsdammen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.06.2015 kl 23:18

AKERSELVA: Fortsatt står sperreskiltene ved Nydalen som sier at turveien langs Akerselva vil være stengt frem til 10. juli.

Dette er ikke riktig.

OMVEI: Skilt, men ingen sperringer. Turveien er i bruk, og allerede onsdag morgen er den ferdig. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Gusleggingen er allerede godt i gang, og Bymiljøetaten bekrefter overfor Nordre Aker Budstikke at arbeidene vil være avsluttet, og veien åpen for fri ferdsel onsdag morgen (23. juni).

Få siste nytt rett i nyhetsfeeden din! Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!


LIVLIG: Rumpetrolldammen er bevart. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Høy aktivitet, til tross for arbeider

Nordre Aker Budstikke var på stedet mandag ettermiddag. Da var arbeidet med å planere grusen kommet omtrent halvveis; det var lagt fra Nydalen til like før undergangen ved Engebråten.

Skiltingen om alternativ rute var det forresten få som tok hensyn til. Veien var like «trafikkert» som vanlig, av turgåere, mosjonister, hundeluftere, barn på oppdagelsesferd i rumpetrolldammen, og syklister.

LES OGSÅ: Her får Vibeke følge av en vilter krabat oppover Akerseva!

Tonnevis av grus

Anleggsarbeiderne på stedet kunne opplyse at arbeidene ville foregå mandag og tirsdag. Det er lagt et underlag av knust stein, mens topplaget er en blanding av grus og stein som valses flatt. Topplaget er fem centimeter tykt.


Ifølge dem som jobbet med turveien mandag er det brukt 600-800 tonn med steinmasse i grunnarbeidene, og like mye til toppdekket.

Hvor robust det er vil tiden vise. Det avhenger av vær og slitasje. Det er gjort dreneringsarbeid som etter planen skal ta av for store vannmengder.

UNDERLAG: Turveien gjøres ferdig i løpet av tirsdag, slik at den er ferdig til bruk fra onsdag morgen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Pressekontakt Odd Olav Bratteberg i Bymiljøetaten sier at grusdekket likevel vil kreve et jevnlig og mer omfattende vedlikeholdsarbeid enn hva som ville vært tilfellet med en asfaltert turvei.

LES OGSÅ: Gir blaffen i båndtvang langs Akerselva. Hva skjer om båndtvangen brytes?

Historikk: Startet med stenging uten varsel


NYTT: Slik ser det nye grusdekket ut, lagt i to lag. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...