Nordre Aker Budstikke

Førsteinntaket klart:

Seks videregående skoler har over fem i snitt

Nydalen videregående skole. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Nydalen videregående skole forsvarer sin plass blant Oslo-skolene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.07.2021 kl 19:40

OSLO: Inntaksresultatet ble gjort tilgjengelig for søkerne 2. juli. Det er den første runden av høstens inntak til de kommunale videregående skolene i Oslo som er gjennomført.

6928 elever med lovfestet rett til videregående opplæring, har søkt til de ordinære utdanningsprogrammene. Det omfatter kun elever til førsteklasse og er 85 flere enn på samme tidspunkt i fjor, opplyser Utdanningsetaten.

For Vg1, Vg2 og Vg3 samlet er det 18.987 i årets førsteinntak. I fjor var det 18.284. 236 søkere fra Oslo som har rett på videregående opplæring, har ennå ikke fått skoleplass.

Elvebakken videregående skole har også i år den høyeste poengsummen på studiespesialisering blant elevene som har fått plass i den første inntaksrunden. Snittet, 55,8, er uendret fra i fjor. Se snittet for alle skolene lengre ned i saken!

Nydalen

Bydelens ene av to videregående skoler, Nydalen, forsvarer sin plass som nummer to blant Oslo-skolene tross en svak nedgang. Årets snitt er 54,6 poeng. Det er ned 0,3 poeng fra fjorårets 54,9.

Nydalen videregående skole har rundt 950 elever. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB


Den nedre inntaksgrensen er i år 51,7. Det betyr at alle som nå har fått plass, har et snitt tilsvarende det eller høyere.

Skolen har også et eget inntak for søkere til studiespesialisering med tilbud om toppidrett. Poengsnittet blant disse søkerne er 55,6. Det utregnes ikke en nedre inntaksgrense ettersom søkerne også kan komme inn gjennom et ferdighetsinntak.

På helse- og oppvekstfag er gjennomsnittet 42,2 og nedre inntaksgrense 38,0.

Det er også tilbud om opplæring på linje for salg, service og reiseliv. Skolen har i år 38,3 i snitt og 33,3 i nedre inntaksgrense.

Blindern

På studiespesialiserende linje ved Blindern videregående skole er årets gjennomsnittlige inntakspoengsum for søkerne 48,6. Det er en økning på 0,1 fra forrige skoleår.


Nedre inntaksgrense er 45,3, som er akkurat det samme som i fjor.

Søkerne som har kommet inn på studiespesialisering med International Baccalaureate (IB)på Blindern har i gjennomsnitt 54,3 i snitt. De rangeres etter flere kriterier enn karakterer, og det er derfor ingen nedre poenggrense.

Blindern videregående skole ligger på Ullevål. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Økning og nedgang

Ni skoler har en økning i gjennomsnittlig inntakspoengsum i det første inntaket. Det er Hellerud videregående skole som har den største økningen med 1,7 poeng.

Vika starter som ny videregående skole fra høsten. Skolens første gjennomsnitt i inntakspoeng er 46,7.


Elleve skoler har en nedgang i gjennomsnittlig inntakspoengsum i det første inntaket.

Ullern videregående skole, Edvard Munch videregående skole, Oslo katedralskole og Foss videregående skole har også over fem i gjennomsnittlig inntakspoengsum. Dermed har i alt seks skoler over fem i snitt.

For studiespesialisering for alle Oslos skoler sett under ett, er snittet 46,7.

Gjennomsnittet

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...