Nordre Aker Budstikke

Seks svensker med båter på fisketur på Oslos drikkevann

MARIDALSVANNET: Oslos drikkevann ved Kjelsås og like ved Oset Vannrenseanlegg, her veldig flott foreviget denne uken ved kjelsåsbeboer Cathrine Løland. Foto: Cathrine Løland

Mange respekterer ikke bade-, fiske- og campeforbudet ved og i Oslos drikkevannskilder.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.07.2015 kl 14:55

KJELSÅS:I nedbørsområdet og ved Oslos drikkevann – med tilhørende drikkevannsområder i Marka – er det forbud mot blant annet fisking, krepsing, bading, grilling og båtbruk.

Man hvert år må kommunens vann- og avløpsetat bortvise og politianmelde mange tilfeller for brudd på disse reglene.

LES OGSÅ: Derfor er det ikke lov å fiske i Maridalsvannet

Svensker med båt

– Ifølge vår vaktprotokoll er det hittil i år oppdaget 12 tilfeller av bading, 20 tilfeller av fisking og 11 tilfeller av telting. Tallene gjelder for hele restriksjonsområdet. Foreløpig er ingen tatt for bading i Maridalsvannet i år, forteller Bjørg Einan, overingeniør i Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune.

Les også: Hundebæsj og skismøring er greit på drikkevannet!


Hun forteller videre at sist ut, for kort tid siden, var en gruppe svensker, som hadde kommet seg gjennom et hull i gjerdet.

LES OGSÅ: Folk gir blaffen: Camper, fisker og bader i Oslos drikkevann

– Ja seks svensker med gummibåter, fiskestenger og griller ble bortvist, etter at de ble oppdaget av en av våre som skulle måle vannstanden - like ved Oset, forteller Einan.

Til tross for at det er godt skiltet rundt vannet med forbudene. På norsk og engelsk vel og merke. Kanskje trengs også svenske skilt?

Det hører med til historien at bortvisningen var udramatisk, og at svenskene ble rådet til å prøve fiske, grill og båtlykken ved Bogstadvannet i stedet.


LES OGSÅ: Setter ut 200.000 fiskeyngel i Akerselva

Færre

Men selv om mange fortsatt blir tatt for å ikke respektere restriksjonene i tilknytning til drikkevannskildene, så er 2015-tallene, sammenlignet med 2014, lavere.

– Tallene for hele 2014 er følgende: 28 tilfeller av bading, 15 tilfeller av fisking og 10 tilfeller av telting. Da ble det også oppdaget bading både i Alunsjøen - i Lillomarka nord i Oslo - og i Maridalsvannet, i tillegg til de samme plassene som i år, forteller Einan videre.

Hun fortsetter.

LES OGSÅ: Fjernet leir ved Maridalsvannet!

Eierforhold

– For å sikre trygt og godt drikkevann til byens befolkning, er vi avhengig av at restriksjonen blir fulgt. I helgene går Oslo Fiskeadministrasjon (OFA) vakter, i tillegg til vi som jobber med vannkildene, og alltid er på vakt, sier Einan.

Og som skryter av beboere og turgåere i området.

– Det er et slags eierforhold folk føler til drikkevannet, folk er flinke til å melde ifra når de ser at noen ikke følger reglene. Det er veldig bra, og noe vi setter stor pris på, sier Einan, og som legger til at gjerdene rundt vannet blir byttet ut fortløpende, ved hull og lignende.

LES OGSÅ: Skjerper sikkerheten ved Maridalsvannet etter at denne metalldøra i drikkevannanlegget ble brutt opp


Tipstelefonen til Vann- og avløpsetaten er 23437900.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...