ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Ullevål og Korsvoll:

Seks tiltalt etter ungdomsransbølgen

Flere av ranene skal ha skjedd i forbindelse med en fest på Korsvolltoppen om kvelden fredag 17. september. Foto: Christian Fredrik Borg

Ti barn og unge ble ranet ulike steder i Oslo i september 2021. Nå er seks personer, hvorav fire mindreårige, tiltalt for ran og en rekke andre forhold.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.01.2022 kl 08:54

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

KORSVOLL/ULLEVÅL: Tiltalen omfatter blant annet ran, ransforsøk, grov kroppsskade, kroppsskade og grove kroppskrenkelser, skriver NRK.

Det er fire forhold som skjedde i løpet av 17. og 18. september 2021 de seks er tiltalt for. I alle sakene, som skjedde ulike steder i byen, ble barn og ungdommer frastjålet verdisaker og i tillegg utsatt for vold:

Fredag 17. september ble først en mindreårig person ranet på John Colletts plass i Ullevål Hageby. Personen ble dyttet mot et gjerde og fikk frastjålet jakken.

Senere på kvelden omfatter tiltalen forsøk på ran og flere tilfeller av vold på Korsvolltoppen. Flere personer ble slått og/eller sparket gjentatte ganger i kroppen og/eller hodet. Noen av dem mistet bevisstheten og fikk hjernerystelse.

ANNONSE

De øvrige forholdene skjedde på Jernbanetorget og St.Hanshaugen lørdag 18. september.

– Når mindreårige begår kriminalitet i form av vold og ran, er det ikke uvanlig at de opptrer i fellesskap, sier politiadvokat Jon Inge Engesmo i Oslo politidistrikt.

Han bemerker imidlertid at det ikke er holdepunkter for at det er snakk om organisert virksomhet.

Ikke alle seks er tiltalt for alle forhold, men det er noen som går igjen i flere av sakene. Enkelte av dem har erkjent straffskyld.

(©NTB)

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE