Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Selger boliger millioner over prisantydning

I Gamle Kjelsåsvei, boligen som tirsdag ble solgt høyt over pris og takst. Foto: ØYSTEIN THORVALDSEN

– Vi kunne solgt titalls boliger i mange uker fremover, kun for å dekke etterspørselen, sier eiendomsmelger Kristoffer Sætrum. Tirsdag og onsdag har to Nordre Aker-boliger, én på Grefsen og én i Maridalen, til sammen gått nesten 4,5 millioner over prisantydning. Det er vanskelig å bedømme hvilke kvaliteter kjøperne vil betale for, mener meglerne

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.05.2016 kl 09:37

NORDRE AKER: En enebolig i Gamle Kjelsåsvei på Grefsen ble solgt hele 2,3 millioner kroner over takst tirsdag. Dagen etter gikk et hus i Maridalen for 2,11 millioner kroner mer enn den var prissatt til.

Populært på Grefsen

Prisantydningen var satt på 11,3 millioner kroner for Grefsen-boligen. Da de fem kjøperne endte budrunden, var høyeste bud på hele 13,6 millioner kroner.

– Det var mange interesserte, forteller megler Kristoffer Sætrum fra Privatmegleren.

Foto: ØYSTEIN THORVALDSEN

Det er ikke første gang eiendommer i foten av Grefsenkollen har gått høyt over takst de siste årene. Nordre Aker Budstikke har tidligere skrevet om flere boliger som blir solgt millioner over takst og prisantydning.

LES OGSÅ:

Og det er mye fokus på feilprising og lokkepriser, kombinert med lange lister over interessenter.

– Hadde boligen for lav takst?

– Nei, det mener jeg ikke. Boligen var ganske så riktig priset i forhold til hva tilsvarende boliger har vært solgt for tidligere. Det er mankoen på gode objekter til salgs som var årsak til at prisen ble som den ble, mener Sætrum.

Foto: ØYSTEIN THORVALDSEN

– Ikke en lokkepris

Ifølge Sætrum er det veldig stor etterspørsel etter familieboliger i området.

– Vi kunne solgt titalls boliger hver uke – i mange uker fremover, kun for å dekke etterspørselen, tror Sætrum.

Han fortsetter:

– Vi har prøvd å prise boligen mest mulig riktig i forhold til hvor vi tror markedet ligger, vi ønsker ikke å lure inn masse folk som ikke har råd til å kjøpe så dyr bolig. Det dreier seg om markedskreftene som gjør at prisene hopper opp, som denne med 2,3 millioner over forventet pris.

Foto: ØYSTEIN THORVALDSEN

Han legger til:

– Det var to stykker som absolutt skulle ha den boligen her, og begge hadde vært på jakt i flere år. Det er ikke en lokkepris, men derimot også blant annet med en veldig attraktiv adresse.

– En attraktiv adresse

Eiendommen ligger sentralt på Grefsen, med utsyn til kirkegården i et område med lite trafikk. Boligens primærrom er nesten 200 kvadratmeter, tomten på 701 kvadratmeter.

LES OGSÅ: Løper du i trapper? Hvor effektivt er det egentlig?

Drømmen om Maridalen

Det tok heller ikke lang tid før tømmerhuset i Sandermosveien i Maridalen ble revet vekk. Tomta er på 4,2 mål, huset har primærrom på 134 kvadratmeter. Boligen ligger også inn under regler for Landskapsvernområde, som Maridalen er, og i Marka, med de restriksjoner og regler som gjelder for området.

Sætrums kollega, Sigmund Ruud, forteller om kjempeinteresse for huset i skogen, som var prissatt til 5.990.000 kroner.

– Drømmen om Maridalen lever hos mange. Et hyggelig hus med nydelig beliggenhet, sier Ruud om huset som onsdag ble solgt for 8,1 millioner kroner.

Eiendommen i Maridalen endte 2,11 millioner over prisantydningen fra megler. Foto: PRIVAT

– Vanskelig å prise beliggenhet

– Ja, huset gikk godt over forventet pris fra megler og takstmann. Det er vanskelig å prise beliggenhet på eiendommer i et område med svært få salg. Men det var masse folk på visning søndag, til tross dårlig vær, forteller megleren videre.

Hele 76 personer sto på lista over interessenter etter visning.

– Budrunden startet på prisantydning og tikket sakte oppover i løpet av dagen opp til salgssum på 8,1 millioner. Boligen har mye sjarm og tiltrakk seg stor oppmerksomhet, men trenger betydelig oppgradering, legger Ruud til.

Prisoppgang

Som mener salget bekrefter at interessen for Marka og Maridalen er stor.

– Man kan vel si at i dag har prisen på alle boliger i Maridalen og Sørbråten fått en prisoppgang. Slik som resten av Nordre Aker har hatt i vinter og våres, avslutter Ruud.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...