Nordre Aker Budstikke

Ser du hva som er feil i Grefsenveien?

Noe er definitivt ikke som det skal være med den nye oppmerkingen i Grefsenveien. Foto: TOM OLE BERGERUD

– Dette er jo direkte trafikkfarlig.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.11.2015 kl 12:55

GREFSEN: Grefsenveien har de siste årene vært en hullete affære. I disse dager får kjørefeltene nytt asfaltdekke fra Storo og opp mot Grefsen. I tillegg oppgraderes trikkestoppet på Disen – endelig vil mange si – med egne holdeplasser som skal skille av- og påstigende passasjerende fra passerende trafikk.

Men noe har gått helt galt i arbeidet med veien.

– Ikke godt å si hva man holder på med, sier Kjelsås-beboer Tom Ole Bergerud, som har sendt oss disse bildene.

Hvis de som skal svinge til venstre i Grefsenveien følger dette, blir det jo front i front med trikken

Når trikken kjører oppover Grefsenveien med de doble, gule stripene under seg, blir det åpenbart hva som er feil. Foto: TOM OLE BERGERUD

Doble striper, midt i trikkeskinnene

De gule, doble midtstripene er nemlig malt opp midt i trikkesporene som går oppover Grefsenveien fra Storokrysset til Disen holdeplass.

– Ikke bare er det komisk, må jo også være direkte trafikkfarlig. Gule midtlinjer skal skille motgående trafikk, hvis de som skal svinge til venstre i Grefsenveien følger dette, blir det jo front i front med trikken. Hva i all verden har de tenkt på? spør Bergerud oppgitt, som oppdaget galskapen i helgen.

Feilmerkingen går helt ned til Storokrysset. Foto: TOM OLE BERGERUD

LES OGSÅ: Vi sendte Bymiljøetaten dette bildet av de nye plattformene på Disen holdeplass. Da så de hva som var feil med sykkelveien

Bymiljøetaten

– Ja, hva i all verden har dere egentlig tenkt her, Bymiljøetaten?

– Jeg har fått flere henvendelser på dette i løpet av helgen, og jobber med å finne ut hvorfor det har blitt sånn, sa Monica Thorud Olsen, pressekontakt i Bymiljøetaten, til Nordre Aker Budstikke mandag morgen.

Litt senere på formiddagen kunne hun fortelle følgende:

– Det viser seg at oppmerking i Grefsenveien er feil, og vil bli fjernet i kveld/natt.


LES OGSÅ: Store endringer i Grefsenveien: Krever sykkeltrasé

– Det har skjedd en feil hos Eurostar, som er Bymiljøetatens entreprenør på oppmerking. Oppmerkingen har kommet noen dager før den skulle, og er plassert på feil sted. Eurostar har kommet raskt på banen, og rydder opp ved at oppmerkingen fjernes allerede i kveld, sier Thorud Olsen.

Og selskapet får mer malejobb for Bymiljøetaten. De skal nemlig male opp helt nytt kjøremønster ved Storokrysset neste uke. Les om det her!

Parkeringsforbud og egne kjørefelt

Det ligger an til store endringer i Grefsenveien fremover. I mars var et forslag, med Sporveien som avsender, ute til høring.

Nye Grefsenveien? Det foreslås blant annet å skille trikk, biler, syklister og gående i egne felt når Grefsenveien skal oppgraderes. Foreløpig er planene ikke klare. Bildet er fra Bergen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP


Det ble blant annet foreslått at trikkesporene mellom Storo og Disen skal fornyes, og ett forslag er å dele trikkesporene fra øvrig trafikk, med kantstein mellom kjørebane og trikketrasé.

I krysset med Kapellveien ble det foreslått etablert en midtdeler som skal gjøre gangfeltet over Grefsenveien mer trafikksikkert.

Parkeringsplassene langs Grefsenveien er foreslått fjernet, og det foreslås videre en firefelts løsning der trikken går i midten i egen trasé. Enveiskjøring i flere gater, og påbudt høyresving når man kommer ut i Grefsenveien er andre forslag.

Les hele forslaget i denne saken fra mars i år.

Satt på vent

Bydelsutvalget behandlet samme måned forslaget, og understreket viktigheten av at også sykkel blir prioritert i «nye» Grefsenveien.

Tidligere i år ble derfor forslaget midlertidig satt på vent av daværende miljø- og samferdselsbyråd Guri Melby (V), og Bymiljøetaten fikk oppgaven om å revidere forslaget, og legge bedre tilrette for syklister.

Bymiljøetate jobber nå med en behovsanalyse for Grefsenveien (Nordpolen-Disen holdeplass, inkludert Storokrysset), som skal være ferdig før jul. Behovsanalysen ser hele strekningen i sammenheng, med fokus på framkommelighet for trikken og tilrettelegging for sykkel. Les om hva den innebærer her!

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...