Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Ser på forslag om parkeringsplass, og vurderer høyhusønske

Bymiljøetaten vil etablere utfartsparkering ved Brekke for å gjøre området mer oversiktlig. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Bymiljøetaten ønsker å rydde opp i farlig og uheldig parkeringspraksis langs Maridalsveien ved Brekke. Og på Ullevål skal det bygges høyhus. Se hva bydelsutvalget skal behandle 15. september.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.09.2016 kl 12:27

NORDRE AKER: Torsdag møtes bydelsutvalget for første gang etter sommeren. På bordet ligger blant annet forslag om utfartsparkering på Brekke, og høyhusplaner på Ullevål. Bydelen har også valgt partner for utarbeidelse av John Colletts plass som ny torg og møteplass.

Markaparkering ved Brekke

Fra Brekkekrysset går det turvei, sykkelruter og opparbeidede skiløyper om vinteren. Derfor velger mange å sette bilen i veikanten ved Brekke før de legger ut på turen mot Hammeren, Sognsvann eller videre innover Maridalen og Nordmarka.

Det skaper tidvis både kaotiske og trafikkfarlige situasjoner, mener Bymiljøetaten, som har sendt inn et forslag til omregulering av område, med tanke på etablering av nye parkeringsplasser.

Det skal vurderes to alternativer, ett på hver side av Maridalsveien, som hver kan gi 80 parkeringsplasser.

«Fylkesmannen har gitt klarsignal til reguleringsplanarbeid innenfor Markasonen. Området ligger også innenfor Maridalen Landskapsvernområder, og det må derfor søkes om dispensasjon fra forskriftene. Videre ligger planområdet innenfor nedslagsfeltet for Maridalsvannet», heter det i saksfremstillingen.

Bydelens miljø-, plan og samferdselskomité (MPS) har behandlet saken, og anbefaler bydelsutvalget å gi Bymiljøetaten støtte til omreguleringen. De anbefaler at begge alternativene realiseres, slik at det blir totalt 160 parkeringsplasser på Brekke. Med færre plasser frykter MPS at parkeringen langs veien vil fortsette.

LES OGSÅ: Slik skal konfliktnivået på veiene i Maridalen reduseres

Høyhus på Ullevål

Bydelsutvalget skal også uttale seg om et byggeprosjekt i Ullevålsalleen 2. Det er A-LAB AS på vegne av Neptune Properties som søker om oppstartsmøte.

Perspektivskisse av ny bebyggelse i Ullevålsalleen 2, sett fra Sognsveien. Foto: A-LAB AS

På eiendommen står det i dag boligblokker bygget på 1970-tallet i 3-8 etasjer, som ønskes revet og erstattet med tre høyhus i 6/8-7/9 og 8/12 etasjer.

«Eiendommen er på 5673 kvm og ønskes bebygget med 13.670 BRA. Dette gir en utnyttelsesgrad på 240%. Eiendommen er i dag omgitt av lamellblokker på 4-5 etasjer i øst, eneboliger i vest på andre siden av Sognsveien, og rekkehusbebyggelse i nord. Lenger mot sør-øst, nærmere sykehusområdet er det også punkthus på 10 etasjer. Også innenfor det som i dag er sykehusområder er der enkeltbygninger som har 10 etasjer» står det i sakspapirene.

Det vises til at beslutningen om å samle Oslo Universitetssykehus på Gaustad, vil kunne åpne sykehusområdet på Ullevål for boligutbygging.

MPS-komiteen anbefaler at bydelsutvalget stiller seg positiv til forslaget: «for å kunne stimulere til bedre utnyttelse av eksisterende boligeiendommer i sentrumsnære strøk, må man tillate en høyere utnyttelse og større byggehøyder, bl.a for å kunne sanere eldre og mindre hensiktsmessige boliger».

Nærheten til enebolig- og rekkehusområdet i Ullevål Hageby tilsier imidlertid at man ikke bør tillate en byggehøyde ut over ti etasjer, og en utnyttelsesgrad på 200 prosent, mener MPS-komiteen.

SE OGSÅ DETTE: En stor og unik grønteiendom på Kalvehaugen, på andre siden av Sognsveien, er nå til salgs. Området er regulert til friomåde, men interessen har vært stor, også fra eiendomsutviklere, forteller megleren

Har valgt partner på John Colletts plass

Etter arkitektkonkurransen, der tre arkitektkontorer/landskapsarkitekter ble invitert til å levere forslag til utforming av John Colletts plass som torg og møteplass, har prosjektgruppa bestående av bydelen, nærmiljøet og næringsinteressene på plassen trukket en konklusjon.

Dronninga Landskaps skisse Skråplan på John Colletts plass. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Bydelen ønsker å gå videre med forslaget til Dronninga Landskap AS, dersom de er villige til å gjøre endringer i sitt forslag i tråd med prosjektgruppas ønsker. Bydelsutvalget skal godkjenne dette forslaget.

Her kan du lese mer om alle de tre forslagene til ny John Colletts plass, som har stått utstilt på Bicks kafé siden juni.

Bydelsutvalget skal også ta stilling til en klage fra Grefsen Park, mot utbygging av Kjelsåsveien 52C. Eiendommen ønskes inkluderert i Småhusplanen slik at den kan utnyttes i tilsvarende grad som de mest nærliggende eiendommene.

Grefsen Park mener forslagene vil skape uheldige konsekvenser, blant annet for utsikten fra flere av leilighetene i sameiet.

Etter sammeiets oppfatning «avviker forslagene til forslagsstiller vesentlig fra det som lå til grunn for Bydelsadministrasjonens forslag til Bydelsutvalget og Bydelsutvalgets senere vedtak. Vedtaket synes derfor fattet på misvisende forutsetninger». Plan- og bygningsetaten (PBE) har ikke tatt klagen til følge, og MPS-komiteen anbefaler BU å følge PBEs linje.

Torsdag klokken 18 i Nydalsveien 21

Bydelsutvalgsmøtet holdes i Bydelsaministrasjonen i Nydalsveien 21, torsdag 15. september klokken 18.00. Møtet starter med Åpen halvtime, der bydelens innbyggere kan ta ordet og kommentere saker på sakskartet, eller andre ting de vil ta opp med bydelspolitikerne.

Les hele sakskartet og sakspapirene her! (Ekstern lenke).

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...