Nordre Aker Budstikke

Signalene er neppe tilbake før tv-kvelden starter

Frustrasjon: Ida Freng, ved Handikapforbundet i Oslo, sitter uten nett på Kringsjå fredag ettermiddag. Foto: JØRGEN FOSS

Nordre Aker Budstikkes lesere melder om at nett- og tv-tjenester er borte på store deler av Nordberg, Korsvoll og Kringsjå. I Folke Bernadottes vei får ikke de ansatte i Handikapforbundet gjort jobben sin. Og har du sett frem til gullrekka på TV, kan du glemme det.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.01.2018 kl 18:22

NORDRE AKER: Like etter klokken ni fredag morgen fikk politiet melding om at en lastebil hadde revet ned luftkabler i Maridalsveien 355, like ved Extra-butikken på Korsvoll.

Ifølge politiet var det trolig snakk om fiberkabler, som distribuerer nett-, telefon- og tv-signaler.

– Vi er der sammen med Infratek, Hafslund, og så er Telenor på vei, sa operasjonsleder Tor Jøkling til Nordre Aker Budstikke like før klokken 10. Det var da uklart om kablene bare var revet ned, eller også hadde røket.

LES MER: Lastebil rev ned kabler

Kabler ble revet ned i Maridalsveien fredag morgen. LESERFOTO

Ikke i tide til tv-kvelden

OPPDATERT: Klokken 15.45 melder lesere på Nordberg at Vikenfibers tjenester er tilbake. Andre lesere melder fredag ettermiddag at de ikke har nett- eller tv-signaler. Blant annet skal Gets tjenester være utilgjengelige i Tåsen- og Gaustad-området.

Nå viser det seg at det har vært et kabelbrudd. Flere lesere av Nordre Aker Budstikke har i løpet av formiddagen. meldt fra om at de er uten nett- og tv-tjenester i store områder på Korsvoll, Nordberg og Kringsjå.

Alle de berørte abonnentene som har kontaktet lokalavisen, er kunder hos Vikenfiber.

Administrerende direktør Anne Berit Rørlien beklager på det sterkeste at omlag 500 kunder i Nordre Aker er uten signaler for øyeblikket.


– Det er et stort brudd. Kabler tilhørende flere leverandører ble revet ned i morges. Vi har teknikere ute, og har veldig høy prioritet på å få reparert dette så raskt som mulig, sier hun.

Men det vil neppe bli nett- og tv-konktakt igjen før senere i kveld.

– Vil abonnentene få signalene tilbake i tide til tv-kvelden starter?

– Det er vansklelig å si foreløpig, vi jobber på spreng, men det vil nok ta noe lenger tid. Vi er veldig klar over at kundene forventer å få se TV på fredagskvelden. Og vi baklager veldig at tjenestene ikke er tilgjengelig. Vårt store mål er at de skal være oppe igjen i løpet av kvelden, sier Rørlien.

Flere leverandører

Men det er ikke bare Vikenfibers kunder som er rammet. På Canal Digitals nettsider for driftsmeldinger skriver selskapet: «Det er oppdaget en feil i ditt område. Det jobbes med utbedring av feilen og antatt rettetid er innen klokken 15. Vi beklager evt ulemper dette medfører.»


Også Broadnet-kunder melder om at nettet er borte. I Handikapforbundets kontorer på Kringsjå skaper det frustrasjon.

– Vi er en bedrift med 9 ansatte som ikke har hatt nett til å jobbe i dag i Folke Bernadottes vei 2 på Kringsjå. Så nå sender vi snart folk hjem for hjemmekontor. Dette er jo også en kostnad for oss, sier Jørgen Foss som er daglig leder i Handikapforbundet i Oslo.

Det har ikke lyktes Nordre Aker Budstikke å komme i kontakt med driftsdirektøren i Broadnet. Men på sine nettsider beklager de det inntrufne, og skriver:

«Feil hos Broadnet skaper forstyrrelser og nedetid. Kritisk feilrettingsarbeid pågår. Som en følge av dette vil dere oppleve brudd på deres samband i perioden.
Sted: Maridalsveien 355, Oslo
Beskrivelse av feilen: Fiberbrudd
Årsak: Luftkabel falt ned

Feil oppstått: 12.01.2018 09:00:00
Forventet rettet: 12.01.2018 22:00:00


Status: Tekniker på stedet, feilretting pågår.»

ER FLERE OMRÅDER RAMMET? GI OSS BESKJED PÅ TIPS@NAB.NO OM DU ER UTEN NETT- OG TV-SIGNALER!

Jobbes det virkelig på spreng? spør en leser som sendte oss disse bildene av den brutte kabelen klokken 15 fredag.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...