Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Skal bli avgift på flere hundre kroner dagen for parkering i smågatene

Vil ikke ha jobbparkeringen i smågatene rundt Nydalen, som her i Haugesvei. Foto: PRIVAT

Det blir beboerparkering i smågatene i området, men også dagsparkering for alle andre på flere hundre kroner i avgift.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.11.2016 kl 12:37

TÅSEN: For kort tid siden sendte beboer i Haugesvei på Tåsen brev til bydelsadministrasjonen i Nordre Aker.

– Gatene i området Blåsbortveien, Haugesvei, Nygård Terrasse brukes som parkeringsplass for arbeidsplassene i Nydalen. Dette skaper trafikkfarlige situasjoner i gater der mange barn går til skole hver dag...adgangen til gratis parkering at folk heller kjører bil enn å bruke mere miljøvennlig transport, skriver beboeren.

LES OGSÅ: Kjenner du noen snille folk - som fortjener heder og ære?

Nydalen

Og videre.

– Det er liten vits å legge begrensning på parkering i Nydalen for å begrense bilbruk når det er adgang til å parkere i gatene rundt, mener beboeren.

Som ber bydelen vurderer forbud på dagtid mot gateparkering, som i de nevnte veiene.

I svaret fra bydelen går det frem at det planlegges både beboerparkering og avgiftsparkering i smågatene rundt Nydalen.

Beboerparkering og avgift

– Bydelens politikere er velkjent med parkeringspraksisen i Bakkehaugområdet. Det er Bymiljøetaten som ivaretar ansvaret for de kommunale veiene i Oslo. De har løst parkeringsproblemene i Blåsbortveien ved å forby parkering på deler av veien. Foreløpig er det ikke aktuelt å forby parkering i de øvrige boligveiene, skriver administrasjonen, blant annet undertegnet av bydelsdirektør Øyvind Skjønning Henriksen.

LES OGSÅ: Et snev av New York på John Colletts plass.

Som fortsetter.

– Fra og med sommeren 2018 skal det innføres beboerparkering i dette området. Dette innebærer at det etableres betalingsplasser som kan benyttes av de som ønsker det. De fastboende vil få tilbud om å leie en plass til en symbolsk pris, mindre enn 1000 kroner per år er forslaget.

Og videre.

– Dette vil ikke fjerne alle problemene, men sannsynligvis redusere bruken av boliggatene. Prisen på en dagsparkering er foreløpig stipulert til ca. 200 kr/dag. I dette ligger det en erkjennelse av at det fortsatt vil være et visst behov for privat bilbruk inn og ut av Oslo, men nå vil ikke parkeringen fortsette å være gratis.

Noe bydelsadministrasjonen tror vil redusere både bilbruken og parkeringsproblemene.

LES OGSÅ: Wow! Finnes et lekrere Marka-toalett enn dette?

Parkering gir lavere fart

Men bydelen mener det er en fordel med gateparkering.

– Parkering bidrar til at hastigheten holdes lavere enn i veier uten parkering. Mangelen av fortau i mange av boligveiene gjør det nødvendig å holde hastigheten på trafikken så lav som mulig og helst godt innenfor de 30 km/t som er tillatt.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!
 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...