Nordre Aker Budstikke

Venstre håper på flertall for Maridalsveien:

– Det er i ytterste konsekvens livsfarlig for syklister og rulleskibrukere

Marit Kristine Vea på sykkel i Maridalen. Foto: Christian Fredrik Borg

Venstre godtar ikke lapping av dårlig asfalt i Maridalsveien, og legger inn forslag om reasfaltering i den reviderte budsjettbehandlingen som skjer onsdag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.06.2020 kl 10:54

MARIDALEN: Beboere i Maridalen gikk i fjor høst manngard for å registrere hull i asfalten i håp om at Bymiljøetaten skal lappe disse. Det er mange hull, og denne uka ble det startet opp reasfaltering. Men kun en kortere strekning blir reasfaltert, på deler av Gamle Maridals vei, og totalt blir det brukt mellom fem og seks millioner kroner på oppgraderingen har Bymiljøetaten tidligere opplyst.

Nå reagerer Venstre sterkt på at det ikke blir gjort mer med veien. Bystyrerepresentant for Venstre, Marit Kristine Vea, mener byråden må løse utfordringene gjennom penger til reasfaltering gjennom revidert budsjettet, som skal behandles i bystyret førstkommende onsdag.

Bystyrerepresentant for Venstre og meldem i miljø- og samferdselskomiteen, Marit Kristine Vea. Foto: Christian Fredrik Borg

Krav til byråden

Vea, som også sitter i bystyrets miljø- og samferdselskomité ble sjokkert over veiens tilstand, etter en sykkeltur gjennom Maridalen sist uke.

Bystyrerepresentant Marit Kristine Vea er oppgitt over de dårlige forholdene i Maridalen. Nå vil hun ha med penger til ny asfalt i revidert Oslobudsjett. Foto: Christian Fredrik Borg


– Det er store sprekker og hull, som i ytterste konsekvens er livsfarlig for syklister og rulleskibrukere, sier hun.

Bystyrerepresentanten forteller at de har tatt det opp med byrådet flere ganger. Senest i fjor lovet miljø- og samferdelbyråd i Oslo, Arild Hermstad (MDG), å handle, ifølge Vea.

De mener heller ikke at lapping hjelper.

– Det har ikke gjort veien tryggere for alle de som bruker den, også til trening og rekreasjon.

Leder i Nordre Aker Venstre, Hans Weinberger, bystyrerepresentant Marit Kristine Vea fra Venstre og medlem i bydelsutvalget i Nordre Aker, May-Brith Døssland. Foto: Christian Fredrik Borg

Jobbet lenge

Venstre vil forsøke å sikre flertall for reasfaltering av Maridalsveien, frem mot onsdag. Medlem i bydelsutvalget i Nordre Aker for Venstre, May-Brith Døssland, sier at de begynte å jobbe med saken for 20 år siden.

– Allerede da var veien i så dårlig forfatning at vi begynte å jobbe med det. Det har jevnlig vært oppe i alle bydelsutvalg. Vi purrer og vi purrer, men veien er fortsatt like dårlig.

Marit Kristine Vea og May-Brith Døssland. Foto: Christian Fredrik Borg

– Det er veldig frustrerende å være lokalpolitiker når man blir tatt så lite seriøst. Bydelsutvalget har gang på gang pekt på at det må gjøres noe, for det er til fare for rulleskiløpere, joggere og syklister.


Sammen med leder i Nordre Aker Venstre, Hans Weinberger, poengterer de at trafikken har økt.

– Det er nesten med livet som innsats man nå legger innover i Maridalen.

Forstår ikke hvorfor lite gjøres

– Hva mener dere bør gjøres?

– Det er to løp. Det ene er at det trengs en mer permanent løsning med veiskulder, og det jobbes det med, sier bystyrerepresentanten.

Ny veiskulder mellom Brekke og Hammeren er planlagt ferdigstilt i mai 2025, ifølge Bymiljøetaten.


– Det prosjektet støtter vi, men det er synd at det skal ta så lang tid. Det jeg ikke skjønner, er hvorfor vi ikke i mellomtiden kan gjøre en reasfaltering. Det har vi etterspurt i år etter år. Problemet er at man må kjøre utenom hull, og hvis det da er biler foran eller bak, risikerer du å havne midt i kjørefeltet til en bil, og det er veldig farlig, understreker Vea.

Hun synes det er synd at et mye brukt område for hele Oslos befolkning ikke har bedre standard.

– Høy terskel

– Byrådet sier de skal satse på at folk sykler, men det gjelder tilsynelatende ikke i denne bydelen - eller i hvert fall ikke dette området. Terskelen for å komme i gang med tiltak er ekstremt høy, ifølge Vea.

I første omgang foreslår Venstre 15 millioner kroner til tiltak i Maridalen nå. Vea forteller at de også har en pott for raske tiltak på 25 millioner, som det også kan tas av om det trengs.

– Vi mener arbeidet bør komme i gang med en eneste gang. Det er mange Oslofolk som skal være hjemme i sommer, og dette området kommer ikke til å bli brukt mindre, snarere tvert imot.

Hun ville tenkt seg om to ganger før hun hadde tatt med seg barna og trent i Maridalen.

– For meg er det helt ubegripelig at ikke dette området også blir prioritert i denne store sykkelsatsingen.

Fra 2011 til 2015 var det Venstre som hadde miljø- og samferdselsbyråden i Oslo. Ola Elvestuen og Guri Melby satt to år hver.

Kan ikke vente

– Dere kritiserer det rød-grønne byrådet. Hvorfor gjorde dere ikke noe med veien selv?

– Ola Elvestuen jobbet mye med det. Vi fikk satt av penger. Han sa til meg at det var i mål på budsjettet, men så viste det seg at det var vernede områder, og man fikk ikke gjort noe med veiskulderen, sier May-Brith Døssland, før Vea supplerer:

– Det er det langsiktige, som vi vet er komplisert. Nå bruker vi mer penger på sykkel enn vi har gjort noensinne, og da er det bare enda mer ubegripelig. Nå er det fem år siden dette byrådet tok over, og det har bare blitt verre. Det var høyt på blokka da vi var i byråd, og kommer vi i byråd, skal vi definitivt orden det.

– Vi kan ikke vente i tre år til et eventuelt byrådsskifte. Det er for farlig å la veien være slik den er nå.

Hun mener pengene må tas fra kvota som omhandler sykkel, rekreasjon og friluftsliv, ikke bare Bymiljøetatens ordinære vedlikeholdskvote.

Byråden ivrig bruker

I fjor sommer fortalte vikarierende byråd Arild Hermstad at han selv var en ivrig bruker av Maridalen:

– Jeg er klar over at det er slitasje på veien i Maridalsveien og Gamle Maridalsvei, og ujevnt dekke er ikke et ideelt underlag for noen trafikantgrupper. Jeg sykler selv jevnlig i Maridalen med landeveissykkel, og skjønner frustrasjonen godt. Bymiljøetaten har informert meg om at de i løpet av året vil utbedre noen av de hardest rammede områdene av Maridalen.

På spørsmål om ikke Hermstad da også er klar over at det er behov for ny asfalt, svarer Vea:

– Det skulle man tro. Jeg har ikke noen god forklaring på det. Han sykler på sti, så kanskje han håndterer hullene bedre enn andre. Jeg synes det er et veldig godt spørsmål.

Vikarierende miljø- og samferdselsbyråd, og nå også byutviklingsbyråd, Arild Hermstad (MDG). Foto: Christian Fredrik Borg

– Det er små marginer. Det er et under at det ikke har skjedd noe tidligere.

– Særlig i år når flere kommer til å være i byen, er det ekstra god grunn til å bruke noen av krisemidlene her. Nå er tiden inne, avslutter de.

Marit Kristine Vea og May-Brith Døssland i Maridalen. Foto: Christian Fredrik Borg

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...