Nordre Aker Budstikke

Skal presentere nedre Grefsen-standpunkter før valget

Marianne Brenna, Kim Nordlie, Benedicte Bull og Tom Ole Bergerud fra Aksjonsgruppen stopp ødelegging av nedre Grefsen etter deputasjon på rådhuset i fjor høst.

Aksjonsgruppa Stopp ødelegging av nedre Grefsen jobber med en sammenstilling av hva de politiske partiene mener om småhusområdets fremtid.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.08.2017 kl 19:29

GREFSEN: Torsdag fikk Nordre Aker Budstikke tilgang til byrådspartienes svar på en rekke spørsmål stilt av Aksjonsgruppa på nedre Grefsen.

Arbeiderpartiet, SV og MDG svarte blant annet at de ikke har tatt «endelig stilling til hvilken status Nedre Grefsen skal ha i det endelige forslaget til ny kommuneplan. Samtidig mener A, MDG og SV at det ikke er aktuelt med sterk fortetting av småhusområdet på Nedre Grefsen nå».

Les svarene her.

Har spurt alle partier

Aksjonsgruppa nedre Grefsen mener artikkelen kan gi inntrykk av at det kun er byrådspartiene som har mottatt spørsmål fra dem. Dette er feil, understreker de overfor Nordre Aker Budstikke.

– Spørsmålene har gått til alle bystyrepartier, pluss Senterpartiet, sier Kim Nordlie og Tom Ole Bergerud, på vegne av aksjonsgruppa.


LES OGSÅ: Arrangerer dialog- og debattmøte om byutvikling og fortetting 30. august

Vil ikke ta standpunkt før valget?

– Byrådspartiene kan i beste fall tolkes som om de er på gli. Den mest sannsynlige tolkingen er at de ikke vil avsløre sitt egentlige standpunkt før valget. Rødt svarer ikke, sier Nordlie og Bergerud.

Da Fremskrittspartiets forslag om ikke å prioritere nedre Grefsen som utviklingsområde i inneværende bystyreperiode, var oppe i bystyret i fjor høst, var det bare Rødt og KrF som stemte for. Etter at Høyre og Venstre snudde tidligere i år, har imidlertid Rødt vært mer avholdene.

– Begrunnelsen for dette var fra vår side i fjor var at prosessen på langt nær hadde vært demokratisk god nok. Dermed er det ikke automatikk i at vi mener Nedre Grefsen skal tas ut som utviklingsområde i planen når den nå revideres, sa Rødts gruppeleder Bjørnar Moxnes til Aftenposten i juni.

Presenteres for beboerne

Frp, Høyre, Venstre, KrF, og Sp har ifølge Nordlie og Bergerud svart positivt på alle spørsmålene, sett med Aksjonsgruppens øyne.


– Disse partiene vil med andre ord at småhusplanen skal gjelde på nedre Grefsen, og man skal IKKE rive velfungerende boområder. Noen partier har svart i Ja/Nei-form slik vi ba om. Andre har hatt en mer utfyllende tekst, legger de til.

Aksjonsgruppa sier videre at de vil følge opp partiene på de spørsmålene der svarene ikke er sikre, og deretter presentere dette for alle beboere på nedre Grefsen, like før stortingsvalget 11. september.

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...