ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Nydalen og Storo:

Skal se på muligheter for å lage et bedre «bygulv»

Utsikt over Nydalen, i retning sentrum, sett fra Nydalsbrua. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Grunneierforumet for Nydalen/Storo skal utarbeide en «bygulvsundersøkelse» for å skape tydeligere og bedre bygulv, grøntstrukturer og grønne forbindelser. Både grunneiere og beboere skal høres.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NYDALEN: Oslo Metropolitan Areas (OMA) grunneierforum for Nydalen/Storo har engasjert Hille Melbye arkitekter til å gjennomføre en bygulvsundersøkelse av Nydalen og Storo. Det kommer frem i en pressemelding onsdag.

– Formålet med undersøkelsen er å se på hvordan vi kan få til en bedre områdeutvikling ved å knytte Nydalen og Storo bedre sammen, samt skape en tydeligere og mer kvalitativ grønnstruktur og bygulv. Alle de største grunneierne står bak, og det er en veldig god begynnelse, sier Øystein Thorup, som er leder av grunneierforumet og administrerende direktør i Avantor.

Ifølge OMA skal bygulvsundersøkelsen gå over flere faser: I den første fasen skal man samarbeide med de mange grunneierne om å utarbeide et felles områdekart som viser utfordringer og muligheter. Videre vil man koble seg på andre pågående prosesser, som Tiltaksliste for offentlige rom Nydalen (TOR), og innhente synspunkter fra alle interessenter, inkludert beboerne.

– Vi ser frem til å sette i gang arbeidet med å skape gode grønne forbindelser i samspill med attraktive førsteetasjer i Nydalen og Storo. Forhåpentligvis vil denne bygulvsanalysen gi et godt faktabasert grunnlag til videre diskusjoner rundt utviklingen av området, sier Kaja Melbye i Hille Melbye arkitekter i meldingen.

Det går videre frem at dette er den tredje bygulvsundersøkelsen som er bestilt i regi av OMAs grunneierforum. Lala Tøyen og Civitas har gjennomført en bygulvsundersøkelse av Økern og Ulven, og A-lab har ferdigstilt en bygulvsundersøkelse for Nedre Akerselva.

ANNONSE

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE