Nordre Aker Budstikke

Skaterampen på Engebråten skal rives

De digger å trikse og holde på akkurat her - ved Engebråten ungdomsskole. Fra venstre Gard, Håkon Ø, Martin, Jacob, Sjur og Håkon T. Foto: PRIVAT

Det har i mange år vært et skate- og sykkelanlegg ved ungdomsskolen. Nå er det i så dårlig forfatning at det trolig må rives. Foreldre etterlyser hjelp fra lokalpolitikerne, og gjerne en dugnad.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.06.2017 kl 11:02

KJELSÅS: Kjelsås-guttene Håkon, Gard, Martin, Sjur, Jacob og Håkon koser seg i skate- og sparkesykkelanlegget ved Engebråten skole.

Gutta har full forståelse for at parken er gammel og slitt, og må rives. Men de vil gjerne ha en ny sykkelpark.

Flere foreldre Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med liker dårlig ryktene om at det populære anlegget forsvinner.

Ikke ressurser til reparasjon

Anlegget ligger på Engebråten skoles område, men ifølge undervisningsinspektør på skolen, Cathrine Juul, er det Bydel Nordre Aker som i sin tid satte det opp.

På spørsmål om hva som nå skal skje, svarer Juul at det ifølge bydelen ikke er ressurser til å vedlikeholde eller skifte det ut.


– Undervisningsbygg sier at det er i så dårlig forfatning at det er farlig, og har tilbudt seg å fjerne det gratis, sier hun.

Hos skoleeier Undervisningsbygg, bekrefter kommunikasjonsrådgiver Siri Dobloug at eiendomsavdelingen deres har fått tilbakemelding om at skaterampen er i dårlig stand.

– På bakgrunn av det blir det en befaring av rampen i morgen tidlig (torsdag, journ.anm.), sier hun.

Gutta på sparkesykler. Foto: PRIVAT

OPPDATERT: Etter befaringen torsdag melder Undervisningsbygg at de vil fjerne to av rampene, på grunn av råttent fundament.


– Vi vil reparere noen småskader på de to andre rampene så de bir værende igjen på skolen. Fjerning av ramper og reparasjon av eksisterende er bestilt, skriver Dobloug i en e-post til Nordre Aker Budstikke.

Ønsker politikerhjelp

Helge Astad er far til Sjur. Han etterlyser hjelp fra lokalpolitikerne, og ønsker at skateanlegget skal repareres, og at det settes av midler til fremtidig vedlikehold. Han har skrevet dette innlegget:

«I dag fikk jeg høre at skaterampen på Engebråten Skole skal rives. Den har fått lite vedlikehold og er i ferd med å bli en sikkerhetsrisiko. Sist den ble pusset opp var i 2012 etter at elevrådet ved Engebråten søkte om penger. Før det ble den pusset opp i 2010, delvis så vidt jeg kan forstå av googlesøket mitt. Nå skal den altså vekk i følge vaktmester ved Engebråten Skole.

Denne rampen er meget populær blant ungene i området. Det er en av få skateramper som hvem som helst kan bruke og som også kan brukes av både skatere, scootere (sparkesykler) og BMX-sykler. Noen av Norges beste scootere holder til her. Alternativet er å dra til Aker Brygge eller andre steder lenger vekk.

Det blir færre og færre barn som driver med uorganisert lek i Norge. I følge Transportøkonomisk Institutt var det i 2005 52% av alle barn som lekte ute hver dag, mens dette tallet var gått ned til bare 36% i 2013/14. I stedet blir barn kjørt til organiserte fritidsaktiviteter: hele 70% blir kjørt!


Uorganisert fri lek er sunt for barn. Her lærer de å styre seg selv, lærer nye ferdigheter og å samarbeide med andre uten at de er pålagt det. Skaterampen på Engebråten har stor tilstrømming fra hele bydelen, og her foregår idrett på høyt plan uten voksen innblanding. Barna lærer å skate og scoote, men også å samarbeide og å hjelpe hverandre. Jeg har selv vært der med små barn som har fått god opplæring i forskjellige triks og hvordan utføre de.

Beliggenheten er perfekt: ingen plages av bråk samtidig som den er lett tilgjengelig for lokale barn.

Kan noen forbarme seg over denne skaterampen? Den trenger en kraftig oppussing og i tillegg midler til årlig vedlikehold. Barna blir sikkert med på dugnad om det trengs. Hvilke politikere blir med på denne saken?

Helge Astad, far»

Delta i debatten? Send ditt innlegg til debatt@nab.no!


LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...