Nordre Aker Budstikke

Så nærmere på «rar» skilting, og gjorde dette

Skiltene er nå flyttet. Foto: Christian Fredrik Borg

Det nytter å si fra.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.09.2021 kl 15:00

ULLEVÅL: Det viser endringene som nå har skjedd ved fontenen på Damplass i Ullevål Hageby.

I begynnelsen av august dukket det opp et skilt på hver side av fontenen, med en fraråding mot å bade i bassenget. Vannet holder ikke badevannskvalitet, opplyste Bymiljøetaten på skiltene.

En i og for seg grei advarsel det, men plasseringen av skiltene vakte reaksjoner. I nabolaget ble det stilt spørsmål ved hvorfor skiltene var plassert så tett opptil de to barneskulpturene ved dammen. Vi spurte derfor Bymiljøetaten om hva de hadde tenkt her, og om denne, noe uheldige plasseringnen var permanent.

Slik sto skiltene da de ble montert i august. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Skiltingen er en del av nye driftsrutiner for flere fonteneanlegg i Oslo, som et forebyggende tiltak mot legionellasmitte fra brusende fontener. Skiltene kom opp denne uken, og vil stå permanent frem til vinterstenging av vannanlegget. Men vi skal se nærmere på selve plasseringen av skiltene, skrev pressekontakt Bård Eion Flaen i en e-post til oss.


Nå viser det seg at Bymiljøetaten har sett nærmere på saken. For skiltene er nå flyttet fra barneskulprurene på langsidene, til kortsidene av bassenget. Dermed er det den største estetiske utfordringen trolig løst.

Advarselen står. Skiltene er nå flyttet. Foto: Christian Fredrik Borg

Legionella-frykt

Om hensikten med å fraråde bading i fontenen, kan vi gjenta Bymiljøetatens redegjørelse.

– Vannet i de fleste av byens fontener sirkulerer og byttes ikke ut, og etter hvert som fugler og hunder benytter seg av fontenene så danner det seg tarmbakterier i vannet, sier Flaen.


I slutten av mai måtte ni fontener i Oslo stenges fordi de er potensielle kilder til legionellasmitte, opplyste Bymiljøetaten den gang. Ifølge NRK skal en person ha blitt legionellasmittet på Youngstorget og innlagt på sykehus i fjor.

– Dette er ukjent stoff for mange. Utendørs er dette det første tilfellet fra en fontene registrert i Norge noensinne, sa parksjef Tørres Rasmussen i Bymiljøetaten til NRK i mai.

Bymiljøetaten skriver på Facebook at «legionella kan smitte via små vanndråper fra fontenebrus som entrer luftveiene».

Fontene som ble stengt for utbedring i sommer, var i tillegg til Youngstorget «Evig Liv» på Sehesteds plass, fontenen på Grev Wedels plass, «Påfuglen» ved Nasjonalteateret, fontenen på toppen av St. Hanshaugen, «Hansken» på Christian Fredriks plass, vannkunsten ved Stasjonsallmenningen og «Vann i sten» ved Stortorget.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...