Nordre Aker Budstikke

- Skoleballene har tatt helt av!

- Vi hører om flere som bruker veldig mange tusen på en slik ballkveld.

At skoleball kan koste veldig dyrt, vet nok mange foreldre. Nok er nok - to mammaer fra Kjelsås har kastet seg på retrotrend, og arrangerer bruktmarked med ballklær.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.10.2014 kl 10:01

GREFSEN/KJELSÅS: -Vi synes det er en veldig god ide å gjenbruke de dyre ballkjolene, og selvsagt også dyre  dresser. Skoleballene har tatt helt av, og vi hører historier om flere som bruker veldig mange tusen på en slik ballkveld, sier mamma Anne Line Danielsen.

Sammen med Ellen Baardvik, har de begge barn på niende trinn ved Engebråten ungdomsskole, og også barn på tiende trinn.

Les også: Engasjerte unge som bryr seg

Overskudd til klassetur

- Vi hørte om noen som hadde gjort dette et annet sted, og kastet oss på til vinterballet ved skolen. Vi var nok litt sent ute til forrige ball, og derfor trår vi til mye tidligere til nå. Alle som enten har ballkjole eller dress de vil selge, eller trenger å kjøpe, er hjertelig velkommen til Trikkehallen på onsdag, sier Kjelsås-mammaene.


Les også: Nordbergelevene har egen Rosadag

Selve ball-bruktmarkedet begynner klokken fem på ettermiddagen. Kjoler og dresser kan leveres i forkant, eventuelt samme dag. Ti prosent tas i kommisjon, men eventuelt overskudd går direkte til innsamling av klassetur til Berlin, neste vår for niendetrinn ved Engebråten. 

Bestem selv prisen

- Den som skal selge bestemmer selv prisen, legger de til.

Barna skal hjelpe til med ball-bruktmarkedet førstkommende onsdag.


- Sosial operasjon

- Vi ønsker at dette kan være et godt tiltak for å dempe kjøpepresset blant de unge, og gjøre gjenbruk til en akseptabel og miljøvennlig handling. Samtidig så kan dette være en sosial operasjon, som kanskje kan bidra til at det blir enklere å ikke ha råd til de nyeste, hippeste, dyreste kjoler eller dresser. Klær som kanskje bare skal brukes en kveld i løpet av livet, sier de driftige mammaene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...