Nordre Aker Budstikke

Skolen er valgt ut til å delta i forskningskonkurranse

Blindern videregående skole. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Det er nærmere 900 elever ved 20 videregående skoler over hele Norge som i skoleåret 2020/2021 vil være med i forskningskonkurransen Holbergprisen i skolen. Blant dem er Blindern videregående skole.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

BLINDERN: Det melder Holbergprisen i skolen i en pressemelding.

Konkurransen gjennomføres innen samfunnsvitenskapelige og humanistiske fag og administreres av Holbergprisen, som er en internasjonal forskningspris innen fagfeltene humaniora, samfunnsvitenskap, jus og teologi.

Fristen for årets søkere var 1. oktober. Fagjuryen har nå valgt ut 20 deltagerskoler, basert på kriterier om søknadskvalitet, motivasjon, geografisk spredning og befolkningstetthet, samt et ønske om å også inkludere nye søkere. I år var det hele ti skoler som søkte for første gang.

Blant de utvalgte er Blindern videregående skole i Nordre Aker.

– Vi er veldig fornøyde med årets søkerskoler, sier Holbergprisen i skolens juryleder Stine Helena Bang Svendsen i pressemeldingen.


– Det er gledelig at skolene ønsker å prioritere elevforskning også i et krevende år med ny læreplan og smitteverntiltak. Juryen er fornøyd med at vi har fått med flere nye skoler, og at deltagerkolene til sammen har god faglig og geografisk spredning.

Dette er deltagerskolene for skoleåret 2020/2021:

 • Vågsbygd videregående skole - Agder
 • Vennesla videregående skole - Agder
 • Gjøvik videregående skole - Innlandet
 • Mosjøen vidaregåande skule - Nordland
 • Blindern videregående skole - Oslo
 • Oslo by steinerskole - Oslo
 • Longyearbyen skole - Svalbard
 • Heggen videregående skole - Troms og Finnmark
 • Trondheim katedralskole - Trøndelag
 • Amalie Skram videregående skole - Vestland
 • Olsvikåsen videregående skole - Vestland
 • Spjelkavik videregående skole - Vestland
 • Voss gymnas - Vestland
 • Drammen videregående skole - Viken
 • Dønski videregående skole - Viken
 • Eidsvoll videregående skole - Viken
 • Vestby videregående skole - Viken
 • Bjertnes videregående skole - Viken
 • Norges realfagsgymnas Bærum - Viken
 • Sandvika videregående skole - Viken

Forskning i en ny hverdag

Som alle andre samfunnsområder, påvirkes også Holbergprisen i skolen av covid-19-pandemien, og det er svært viktig at all aktivitet knyttet til skoleprisen skjer i tråd med smittevernrådene fra helsemyndighetene. På samme måte som smittevernhensyn allerede har endret elevenes arbeidshverdag, vil dermed rammene for datainnsamling, intervjuer og annet forskningsarbeid også påvirkes.

Et innholdsrikt forskningsløp

Utover høsten blir det en tett oppfølging av lærere og elever, og alle deltagende lærere vil bli invitert til et fagseminar i Bergen.


I desember og januar vil Holbergprisens sekretariat besøke alle skolene for å svare på spørsmål og høre elevenes tanker om forskningstemaer. Senere vil hver skole få besøk og veiledning fra en forsker tilknyttet universitet eller høyskole i skolenes nærområde.

Etter innleveringsfristen 8. april blir tre finalister valgt ut til å komme til Holberguken i Bergen i juni 2021, for å bli hedret sammen med mottagerne av Holbergprisen og Nils Klim-prisen. Her vil elevene motta sine priser i en egen seremoni på Bergen Katedralskole. I tillegg blir også årets lærerpris delt ut som en anerkjennelse av lærerens viktige rolle som sentral faglig ressurs og inspirasjonskilde.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...