Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Skolen frykter at flere ikke fullfører

Nye fraværsregler bekymrer. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Borte mer enn 10 prosent fra skolen, så får du ikke karakter i faget. – Det fryktes at fullføreprosenten vil synke, ifølge Nydalen Videregående Skole. – Klart signal om at skulk ikke er greit, sier Stortingspolitiker Kristin Vinje (H).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.03.2016 kl 09:21

NYDALEN: «Innføring av 10 % fraværsregel for faglig fravær fra neste skoleår skaper bekymring mht "fullføre -og bestå arbeidet» skriver skolen i referat fra driftsmøte 1. mars.

LES OGSÅ: Anmeldelse: Nydalenrevyen har lagt igjen bagasjen. For godt.

10 prosent

Bakgrunnen er Regjeringens nye fraværsregler som skal trå i kraft fra og med skolestart 2016.

Rektor redegjorde i nevnte driftsstyremøte for de nye reglene, som bestemmer at en elev ikke kan få karakter i et fag når fraværet overstiger 10 prosent.

– Fryktes at fullføreprosenten vil synke

– En stor andel av elevene spesielt på yrkesfagene får et så stort fravær på et tidlig tidspunkt. For å få dokumentert fravær kreves legeerklæring. Det fryktes at fullføre- og beståprosenten vil synke som en konsekvens av dette.

LES OGSÅ: Dette med grenser og stedsnavn er ikke så greit. Vet du hvor Arild er?

– Utdanningsetaten i samarbeid med rektorene har tatt kontakt med Utdanningsdirektoratet og Kunnskapsdepartementet, og meldt sin bekymring. Driftsstyret deler denne bekymringen, står det videre i referatet.

Nordre Aker Budstikke har også vært i kontakt med rektor.

– Vi har arbeidet en del med kommende forskrift angående 10 % fraværsregel og karakter i fag. Fortsatt står en del arbeid igjen, særlig i forhold til hvordan retningslinjene til forskriften vil fremstå. Det er en del bekymring knyttet til dette temaet på de aller fleste skolene i Oslo, også på Nydalen, sier rektor Linn-Siri Jensen.

Hun legger til.

– Men enn så lenge vet vi altså ikke hva dette ender opp med, men vi venter i spenning.

– For mye ubegrunnet fravær

Kristin Vinje (H), stortingsrepresentant og medlem av Kirke-, utdannings- og forskningskomiteenog som også var i TV2-debatt forrige uke om nye fraværsregler, kommenterer.

Stortingspolitiker Kristin Vinje (H), selv fra Korsvoll. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Vi innfører nå nye fraværsgrenser fordi det er altfor mange elever som har ubegrunnet fravær. Når vi ser at vi har et økende problem med fravær og manglende gjennomføring i videregående skole må vi gjøre noe med det, sier Vinje.

Hun fortsetter.

– Skulk er ikke greit

– Vi mener en slik grense sender et klart signal til elevene om at skulk ikke er greit – de har plikt til å møte opp på skolen – da må det også være greit stille krav om at elevene faktisk møter opp i timen. Det er viktig å hjelpe elevene til å fullføre skoleløpet, og jeg tror dette vil være med på å forberede elevene på at tilstedeværelse også er viktig i arbeidslivet.

Fraværsgrensen som gjaldt før 2009 ble opphevet av daværende kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV).

– Siden da har for eksempel fraværet her i Osloskolen økt fra 7 til 10,5 prosent. Grensen gjelder ikke for dokumentert fravær knyttet til sykdom, arbeid som tillitsvalgt, politisk arbeid, hjelpearbeid med mer, tilføyer Vinje.

Og fortsetter.

– Ønsket seg tydelig regelverk

– Det skal naturligvis fortsatt være mulig for elevene å engasjere seg i aktiviteter utenom skolen. Forslaget har vært på bred høring, og et flertall – over 70 prosent av høringsinstansene – har ønsket seg et tydeligere regelverk for fravær. Det å stille krav til elevene er å bry seg om elevene.

– Derfor er det viktig at vi stiller klare og tydelige forventninger til elevene, og jeg synes det er fornuftig at det blir innført en nasjonal fraværsgrense fra og med skoleåret 2016-2017.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...