Nordre Aker Budstikke

Skolen melder om enda et smittetilfelle

Nydalen videregående skole har laget et pilsystem som viser hvor man skal gå. Bildet er fra mai, men systemet skal fortsatt være i bruk. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

– Vi har grundig vurdert om det er tiden for rødt nivå. Dette er en type vurdering vi plikter å gjøre, sier skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.11.2020 kl 13:05

OSLO: Stadig flere ungdommer får påvist korona. Det bekymrer skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) i Oslo, som vil unngå rødt nivå på videregående skoler.

De videregående skolene i hovedstaden har nå gult nivå, som betyr moderate smitteverntiltak, og ifølge Aftenposten vurderte kommunen å gå over til rødt, men endte opp med å fortsette på gult nivå.

Skolebyråden sendte imidlertid ut nye presiseringer tirsdag til Utdanningsetaten om smitteverntiltak ved videregående skoler.

Disse presiseringene inkluderer påbud om hjemmekontor for de ansatte når det er praktisk mulig, at møter mellom ansatte først og fremst skal foregå digitalt og at hjemmeundervisning skal tas i bruk når smittevernet ikke kan opprettholdes.

– Vi har grundig vurdert om det er tiden for rødt nivå. Dette er en type vurdering vi plikter å gjøre, sier Thorkildsen.


Å gå inn med rødt nivå betyr ganske omfattende tiltak, og i samråd med helsemyndighetene har Oslo endt på å fortsette med gult.

– Dette er en tydeliggjøring. Det skal ikke være noe tvil om hva som gjelder, sier Thorkildsen.

Nydalen videregående skole

Nydalen videregående skole har hatt flere smittetilfeller den siste tiden, og meldte tirsdag på sin nettside at det er oppdaget enda et tilfelle:

– I går kveld (journ. anm. mandag) fikk vi melding om en elev med positiv covid 19-test. Eleven går på avdeling for tilrettelagt opplæring og etter samråd med smitteteam i Nordre Aker er ansatte og elever i elevens klasse og parallellklasser satt i karantene til og med søndag 8. november. Alle det gjelder er kontaktet.

617 smittetilfeller

NTB melder videre natt til onsdag at det ved midnatt registrert 21.955 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall. Det er en økning på 617 meldte tilfeller siste døgn.


Økningen på 617 er den nest høyeste under pandemien så langt etter mandagens rekordhøye økning på 704 smittetilfeller.

De siste to dagene er økningen på 1.321 meldte tilfeller, ifølge tallene fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

I gjennomsnitt tar det ett til to døgn fra et prøvesvar foreligger til det blir registrert i MSIS. Tallene kan dermed gi et misvisende bilde av smittesituasjonen de siste dagene, siden det ikke framkommer når prøven er tatt – bare når den er registrert.

– Økningen skyldes ikke bare flere som blir testet

Det er så langt testet 1.729.701 personer for covid-19 i Norge. Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sa til Dagbladet tirsdag at økningen i smittetallene ikke bare skyldes at flere blir testet.

– Vi ser at det både er økende smittetall, men også en stigende andel av de testede som tester positivt. Det betyr at økningen ikke bare skyldes mye testing, men at det er en reell økning i samfunnet, sier han.


Tirsdag var det registrert 61 innlagte med covid-19 ved norske sykehus, tre færre enn mandag. Antall pasienter som får respiratorbehandling er også tre, som er det samme som mandag.

282 personer er så langt døde av covid-19 i Norge, ifølge de foreløpige tallene.

– Inne i vår andre koronabølge

På en pressekonferanse tirsdag slo helseminister Bent Høie (H) fast at Norge nå er inne i sin andre koronabølge.

– Fortsetter denne utviklingen, går helsetjenesten vår ned i knestående, slik vi ser skjer i land etter land i Europa. Vi trenger alle mann på dekk, sa Høie.

Høie varslet samtidig at regjeringen allerede denne uka kommer med kraftfulle, nye innstramminger for å slå ned smitten.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...