Nordre Aker Budstikke

Skolen skal utvides. Her er de tre forslagene

Engebråten skoleområde og skolebygg kan bli ganske annerledes i fremtiden. Dette bildet er tatt i sommer. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Det foreligger tre utbyggingsforslag på Engebråten ungdomsskole. Det kan også bli en ny barneskole på området.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.10.2018 kl 13:12

KJELSÅS: I et brev datert 17. september 2018, fra Plan- og bygningsetaten til blant annet Bydel Nordre Aker, går det frem at etaten har mottatt bestilling av oppstartsmøte, tiltakshaver er Undervisningsbygg Oslo KF.

I beskrivelsen av planene, som omfatter tre alternativer, står det blant annet:

«Bebyggelsen i planområdet består av Engebråten ungdomsskole og barnehage. Hensikten med planarbeidet er å beholde mest mulig av det eksisterende skoleanlegget, behov for ombygging og utvidelser skal vurderes i planprosessen. Skolen har også tre midlertidige paviljongbygg for undervisningen, disse skal på sikt erstattes. Engebråten barnehage er ikke planlagt endret i planarbeidet».

Engebråten skole er bygd som en U5-skole (5-parallell ungdomsstrinn).

Ren, utvidet ungdomsskole eller kombinert med barneskole

Det er i planprosessen ønske om å vurdere to mulige skoleanlegg. Utbygging av en 10-parallell ungdomsskole (U10) eller 8-prallell ungdomsskole (U8) + barneskole med to paralleller (B2):


«Det har lenge vært behov for større skolekapasitet i området, og skolen er utvidet med midlertidige paviljonger for å ta imot andre skoler som er under ombygging, samt utvidet kapasitet på Engebråten. I dag er skolen U7 + mottaksklasse. Målet med planarbeidet er å utvide kapasiteten til enten en U10-skole eller U8 + en B2-skole. Alternativene vil bli utredet i planprosessen. Reguleringsplanen skal legge til rette for en trinnvis utbygging,» står det videre i beskrivelsen.

Plangrepet bygger på å beholde ungdomsskolen som ble bygget i 1997. Utvidelse av ungdomsskolen etableres vest for hovedbygningen, i området der det står midlertidige undervisningspaviljonger i dag.

«Ny barneskole kan etableres både nord og sør for eksisterende ungdomsskole med utvidelse. Barneskolen kan begge steder etableres som en selvstendig enhet med avgrenset skolegård. Nytt skoleanlegg bør skape bedre sammenhenger mellom utearealene, som er fordelt på flere nivå og områder. Plangrepet må også sikre gode uterom for utvidet skole. Hovedbygningen bør i større grad aktiviseres som møteplass for elevene og gi en oversikt over skolens aktivitet.»

Sammenheng med Frysja skole

Utvidelsen av Engebråten skole kom med i skolebehovsplanen 2018-2027, som ble vedtatt i 2017. I denne er ferdigstillelsen for utvidelsen av Engebråten skole satt til 2025. Samtidig skulle en ny B4-skole med 840 elever ferdigstilles på Frysja i 2021, i forbindelse med den store boligutbyggelsen der.

Dersom arbeidet med Frysja-skolen ble utsatt, skulle Engebråten ferdigstilles før som avlastning. I 2018 ble det klart at Møller Gruppen, som leier Frysjaveien 31, som Oslo kommune kjøpte til skolefomål, krever opptil 160 millioner kroner for å kjøpes ut av leiekontrakten, de har opsjon på frem til 2035. Samtidig ble behovet for Frysjaskolen nedjustert.


– Elevgrunnlaget til Frysja skole er foreløpig svært beskjedent, og skolen er primært planlagt som barneskole for de boligene i nærmiljøet som foreløpig ikke er bygget. Byrådet ser at skolekapasiteten for området er tilstrekkelig for dagens skolebehovsplan som går fram til 2028. Skolebehovet vil følges tett, og vi vil vurdere om en utvidelse av Engebråten skole skal framskyndes, sa byutviklingsbyråd Hanna Marcussen (MDG) til Nordre Aker Budstikke i mars i år.

Alternativene

Her er de tre alternativene for å utvide Engebråten skole:

Foto: ALT.ARKITEKTUR AS

ALTERNATIV 1: U10
Antall elever 912, inkludert 12 elever i spesialavd.
BRA nybygg: 4400 m2
Samlet BRA, skole: 10.975 m2
Barnehage: 855 m2
Samlet BRA, totalt: 11.830 m2
Uteoppholdsareal: 28.760 m2
Uteareal / elev: 31,5 m2
Parkering, bil: 775 m2
Parkering, sykkel: 700 m2

Foto: ALT.ARKITEKTUR AS


ALTERNATIV 2A: U8 + B2 nord
Antall elever U8 732, antall elever B2 420.
BRA U8: 8885 m2
BRA B2: 4875 m2
Barnehage: 855 m2
Samlet BRA, totalt: 14.614 m2
Uteoppholdsareal: 27.700 m2
Uteareal / elev: 24 m2
Parkering, bil: 775 m2
Parkering, sykkel: 700 m2

Foto: ALT.ARKITEKTUR AS

ALT 2B: U8 + B2 sør
Antall elever U8 732, antall elever B2 420.
BRAU8: 8 885 m2
BRAB2: 4 875 m2
Barnehage: 855 m2
Samlet BRA, totalt: 14.614 m2
Uteoppholdsareal: 27.700 m2
Uteareal / elev: 24 m2
Parkering, bil: 775 m2
Parkering, sykkel: 700 m2

Her kan du lese planforslaget på Plan- og bygningsetatens nettsider.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...