Nordre Aker Budstikke

Lissette oppdaget flere hakekors i skolegården

Lissete Zefanya Malaihollo er sjokkert etter at hun oppdaget hakekorsene i skolegården på Morellbakken onsdag ettermiddag. Foto: Christian Fredrik Borg

– Jeg har alltid følt meg trygg her. Da jeg så dette, ble jeg bekymret, sier tobarnsmor Lissette Qefanya Malaihollo.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.07.2021 kl 00:25

GREFSEN: Nordre Aker Budstikke møter henne i skolegården på Morellbakken onsdag kveld. Malaihollo lekte på skolens uteområde med sønnen sin på seks år. Mannen hennes oppdaget hærverket først.

– Vi er her ofte med barna, vi bor i nærheten. Vi spiller basket her og leker med barna her, særlig yngstemann på seks år, sier hun til Nordre Aker Budstikke.

Malaihollo er tydelig preget og sjokkert etter hendelsen i nabolaget.

Onsdag kveld ble det oppdaget hakekors på uteområdet på Morellbakken skole. Foto: Christian Fredrik Borg

Det har ikke lyktes Nordre Aker Budstikke å komme i kontakt med skolens rektor eller Utdanningsetaten sent onsdag kveld.

22. juli

I tillegg til seks nedtegnede hakekors, er det skrevet «Hitler 4 Life» på en av sittemøblene i skolegården.

– Kanskje er det noen som bare har kjedet seg eller lekt kul foran vennene sine. Men det er fortsatt ikke greit, og vi må reagere. «Educate yourself!» på hva det betyr det du skriver og - eller tagger.

– Det er ikke bare et hakekors her og der! Det er en stygg historie bak, understreker Malaihollo, som har bodd på Grefsen stort sett hele livet.

Morellbakken ungdomsskole hadde rundt 400 elever forrige skoleår. Foto: Christian Fredrik Borg


Torsdag markeres at det er ti år siden 77 mennesker ble drept i 22. juli-terroren i regjeringskvartalet og på Utøya.

– Jeg kom til Norge da jeg var seks år og har vokst opp her. Jeg har alltid følt meg trygg her. Da jeg så dette, ble jeg bekymret. Men også sinna. Jeg har en 14 år gammel jente også - hun er ofte her på skolen. Jeg vil ikke at hun skal kjenne på frykten min, men det føles utrygt. Har vi ikke lært noe etter 22. juli-tragedien? spør Malaihollo.

Delt om hendelsen

Malaihollo har også åpnet opp om hendelsen på Instagram. Bildet, en såkalt «historie», er delt av kontoen «rasisme.i.norge».

– Jeg har delt dette fordi jeg føler at dette må deles, også fordi det nok er mange som tror at på sånne steder som Grefsen og mer vestkanten, så skjer ikke dette. Det skjer også der det ikke bor mange med etnisk minoritetsbakgrunn. Dette er noe vi må reagere på. Det er ikke greit!

Lissete Zefanya Malaihollo har bodd på Grefsen hele livet. Foto: Christian Fredrik Borg


– Grefsen er hjertet mitt. Der jeg tilhører, et sted som jeg har hatt ganske mange gode minner fra. Dette skal ikke ødelegge, avslutter hun.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...