Nordre Aker Budstikke

Slår alarm om narkotikaomsetning i nabolaget

Bydel Nordre Aker følger med på ungdom tilknyttet et narkotikamiljø i bydelen. ILLUSTRASONSFOTO

Beboere i et nabolag i bydelen forteller om ungdommer som åpenlyst røyker hasj, funn av narkotika i plastbokser utenfor husene sine, og fremmede mennesker som går i området og leter etter stoffet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.10.2017 kl 19:29

NORDRE AKER: Nordre Aker Budstikke kjenner til at beboere har informert både bydel og politi, om det de opplever som et narkotikamiljø i området.

– De (beboerne, journ. anm.) ser ungdommer som ganske åpenlyst røker joints, narkotika er funnet i plastbokser utenfor våre boliger, og hvor beboere registrerer at fremmede mennesker går i området og leter etter stoffet, skriver representanten for boligeierne.

I tillegg til at det nylig skal ha vært en stor aksjon, med politi og ambulanse, i tilknytning til en kiosk hvor ungdommene holder til.

LES OGSÅ: Mener trappa er livsfarlig – men kan bare glemme vintervedlikehold

Ungdomsgjenger

Beboeren beskriver også ungdomsgjenger som kommer til stedet, at det åpenlyst deales i området, og at politiet også tidligere har blitt varslet om aktiviteten der.


– Det synes å skje lite eller ingenting med dette problemet. Dette er jo et bydelsproblem, og ikke bare et nabolagsproblem? spør beboeren.

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med politiet, som så langt ikke har svart på vår forespørsel om blant annet den nevnte omtalte politiaksjonen på stedet.

Bydel og politi i dialog

Bydel Nordre Aker ved avdelingsdirektør Oppvekst, Trine K. Urholt, svarer derimot følgende:

– Bydel Nordre Aker ved SaLTo-koordinator (SaLTo er samarbeidsmodellen til Oslo kommune og Oslo politidistrikt for å forebygge kriminalitet og rusmisbruk blant barn og unge, journ. anm.) og politiet har dialog og oppfølging av denne utviklingen. I tillegg er forebyggende enhet og ruskonsulent i bydelen informert og vurderer tiltak fortløpende. Bydelen har direkte dialog med boligsameiet og styret der, skriver Urholt i en mail til lokalavisen.

– Dette er i hovedsak en politisak, mens bydelen jobber forebyggende for å hindre videre rekruttering til miljøet - samt eventuelt oppfølging av ungdom som bor i bydelen, skriver Urholt videre.


LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...