Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

- Slett ikke mye jobb å være korpsmamma

Man slipper å kjøre ungene til kamper hver eneste helg, sitte hallvakt, stå i kiosk i helgene, selge lodd, eller kanskje selge dopapir på dørene til folk.

trives: Anna Hvidtsten stortrives i Kjelsås Skoles Musikkorps. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

Korpsmamma slår tilbake mot mytene. - Det er slett ikke mer jobb å ha barna i musikkorps enn med på andre fritidsaktiviteter, vi slipper også å selge dopapir på dørene!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.09.2012 kl 15:56

KJELSÅS: Susanne Brovold Hvidsten innrømmer at hun var skeptisk da datteren Anna (9) kom hjem og sa hun ville begynne i korps.

- Men nå er hun i gang med sitt andre år i korpset, og jeg må si at alle mine fordommer var ubegrunnet. Jeg skulle ønske at langt flere også oppdaget det vår familie har oppdaget om korps, forteller Susanne.

 For ifølge korpsmammaen kunne det godt ha vært mange flere nye som møtte opp som aspiranter til denne høstens korpsøvelser på Kjelsås.

- Mytene må avlives!

Hun tror mytene rundt det å ha korpsbarn er med på å ødelegge rekrutteringen. Derfor vil hun dem til livs. Hun mener det slett ikke er mer jobb å ha barn i korps enn for eksempel i håndball eller fotball.

- Jada, man må bidra på to loppemarkeder i året. Men det er det hele. Men samtidig slipper man jo å kjøre ungene til kamper hver eneste helg, sitte hallvakt, stå i kiosk i helgene, selge lodd, eller kanskje dopapir på dørene til folk, ler Susanne.

Hun legger til at det er så hyggelig å bidra på loppemarked, at hun nå allerede gleder seg til å bidra på sitt tredje i regi av Kjelsås Skoles Musikkorps.

Jenta mi stortrives!

Korpsmammaen påpeker at dagens korps ikke bare spiller gamle marsjer og lignende. Hovedkorpset på Kjelsås spiller blant annet fra Michael Jackson til fengende sørafrikansk musikk.

- Jenta mi stortrives i korps, og jeg er nå veldig glad for at vi lot henne begynne, til tross for alt det negative jeg hadde hørt. Det var ingen grunn til å høre på det!

Les også: Kanon-konsert med tre korps og Rosén

Fikk førstevalget

Og Anna bekrefter at hun har det så fint i Kjelsås skolemusikkorps. Ikke bare har korpset fellesøvinger, men også privatundervisning - én og én.

- I tillegg var jeg heldig å få spille førstevalget mitt - nemlig saxofon. Jeg synes det er så fin lyd i saxofonen, forteller Anna, som ellers går i fjerde klasse på Kjelsås skole.

Nå har hun planer om å fortsette lenge - og bli skikkelig god til å spille.

- Dessuten gjør vi mye annet morsomt enn å spille i korpset også, blant annet skal vi snart alle sammen på tur til Tusenfryd, gliser Anna, og legger til at hun også har fått seg nye venner gjennom korpset.

Les også: Smestad har byens beste korps

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...