Nordre Aker Budstikke

Slik blir det plass til 150 nye elever

Slik skal det nye bygget ved Kringsjå barneskole og Nordberg ungdomsskole se ut. Foto: UNDERVISNINGSBYGG/ILLUSTRASJON

Kommunen ønsker å sette opp en skolebygning til ved Kringsjå og Nordberg skoler.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.08.2015 kl 13:02

KRINGSJÅ: Planene ble godkjent av Oslo Bystyre før sommerferien.

Kapasitetsmangel på laveste trinnene

– Hensikten med planen er å utvide kapasiteten ved Kringsjå skole og legge til rette for en ny frittstående skolebygning, står det i sakspapirene, og i tillegg at planene er forankret i kommunens egen skolebehovsplan, som rullerer fra år til år, står det i sakspapirene.

LES OGSÅ: Videregående-elever som tar universitetsmatte

I tillegg, fra Skolebehovsplanen 2014-2024 fremgår at kapasiteten ved Kringsjå skole er knapp på grunn av økningen i førskoletall, men kun på de laveste trinnene grunnet høy andel studentforeldre som flytter etter endte studier.

Kommunikasjonsrådgiver Tone Sundnes Reiten i Undervisningsbygg Oslo KF, forteller at det nye bygget skal få plass til mange elever.

Mange plasser

Kringsjå idrettshall og Glasshuset slik det ser ut fra Sognsveien i dag. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Byggeprosjektet på Kringsjå skole skal levere et nybygg som skal inneholde blant annet fire klasserom for til sammen 120 elever. Også tolv skoleplasser for elever med særskilte behov, åtte er elever som i dag holder til i andre lokaler ved Kringsjå skole, i tillegg til fire nye plasser, forteller Reiten.

LES OGSÅ: Nesten halvparten av 10. klassingene fikk bare 1 eller 2 på skriftlig matteeksamen

Fra Blindernveien til Kringsjå

– Hele Blindernveien skole flytter til Kringsjå, med lærere og elever, som i dag teller 27 skoleplasser. I tillegg blir det nye arbeidsplasser for tilhørende pedagoger, legger Reiten til.


LES OGSÅ: Se godt på denne skolen. Nå skal alle osloskoler bygges slik som Grefsen

Det planlagte bygget blir frittstående. Eksisterende bygninger til Nordberg eller eksisterende skole på Kringsjå berøres ikke.

Fra sakspapirene står det også at omreguleringen av friområdet – tomta på 166 kvadratmeter ved eksisterende skole – anses som en opprydding og formalisering av dagens bruk, og derfor er det ikke satt krav til erstatningsareale.

Søknad om rammetillatelse for oppsett av bygget er sendt inn til Plan- og bygningsetaten denne måneden. Her kan du lese mer om saken i PBEs saksinnsyn.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!


LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...