Nordre Aker Budstikke

Slik gikk Sahras (18) dag som miljø-toppsjef

Tok blant annet opp forslaget om mer penger til miljøvennlige ordninger som kollektivtransport og bygging av gang- og sykkelveier.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.11.2017 kl 07:27

BLINDERN: 18-årige Sahra Ahmed er til daglig elev ved Blindern videregående skole. På OD-dagen torsdag 2. november fikk hun være generalsekretær i Naturvernforbundet for én dag.

I forkant av dagen uttalte hun til Nordre Aker Budstikke:

– Jeg håper å lære hvordan jeg som individ kan bli med og bidra til å skape en forandring, uansett hvor liten den er.

Klimabistand

Sahra startet dagen på lanseringen av rapporten om klimabistand, som blant andre Kirkens Nødhjelp står bak. Deretter ledet hun Naturvernforbundets ledermøte, og fikk innføring i Naturvernforbundets innspill til statsbudsjettet.

– OD-dagen har vært utrolig spennende, jeg har aldri opplevd noe lignende før. Dagen startet med et seminar om Norges rolle i klimadebatten, og der lærte jeg masse relevant statistikk om klimaendringer og Norge, sier Sahra.

Overveldende

Etterpå ledet hun et møte der hun gikk gjennom det daglige arbeidet Naturvernforbundet driver med.

– Det virket litt overveldende i begynnelsen, men alle var imøtekommende og det gikk bra.

Hun presenterte deretter noen av forslagene for SV-stortingsrepresentant, og tidligere leder av Naturvernforbundet, Lars Haltbrekken på Stortinget.

– Det var første gang jeg var på Stortinget, og det var kult å være der. Jeg tok blant annet opp forslaget om at mer penger må bli innvilget til miljøvennlige ordninger som kollektivtransport og bygging av gang- og sykkelveier, sier Sahra.


Generalsekretær i Naturvernforbundet Maren Esmark og Sahra Ahmed, som fikk hennes jobb for én dag. Foto: NATURVERNFORBUNDET

Dette er Operasjon Dagsverk

Hvert år stemmer norske elever frem et prosjekt de ønsker å støtte. Pengene jobber de inn under OD-dagen som arrangeres hver høst, hvor norske elever velger å gi én dag av egen utdanning, til inntekt for andres utdanning. 100.000 elever deltar, og til sammen vil de jobbe inn 25-30 millioner kroner.

Elevene kan velge om de vil skaffe seg en jobb der inntekten på opp mot 400 kroner går til det gode formålet, eller om de vil selge varer ute blant folk på gata. Siden oppstarten i 1964 har nær én milliard kroner blitt samlet inn. I år valgte elevene å gi pengene til Naturvernforbundet og Natur og Ungdoms utdanningsprosjekt i Nigeria, der lokalsamfunn har blitt alvorlig rammet av forurensning fra oljeindustrien.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...