Nordre Aker Budstikke

Slik har du sjelden sett Barbie!

Hvor er Barbiene som sliter med vekta eller dumpa av kjæresten, eller kanskje Barbie på do?

KUNSTNER: Kunstner Lene Pettersen har laget "Hjem kjære hjem" - et annerledes "Barbiehus". FOTO: Arkiv

Og nå kan du låne Barbiehuset "Hjem kjære hjem" i én hel måned, av kunstner Lene Pettersen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.09.2012 kl 13:10

OSLO/KJELSÅS: - "Hjem kjære hjem" er et kritisk blikk på "Barbie", og som småjenter over hele verden leker med og har som ideal. Men hvor er de kjipe dagene i Barbieverden? Hvor er Barbiene som sliter med vekta eller dumpa av kjæresten, eller kanskje Barbie på do? Og hvordan kan det ha seg at Barbie alltid er like tynn, rynkefri, blid, og uten hår på beina? Hjem kjære hjem er en kritisk kommentar som fremstiller Barbie i situasjoner vi sjelden ser henne i, ifølge kunstner Lene Pettersen, alias Gekko.

 

SE ALLE BILDENE FRA HUSET HER

 

Til låns

Og nå låner Lene ut det noe annerledes barbiehuset - "helt gratis" - i én hel måned, til virksomheter som ønsker å stille ut og oppleve "Hjem kjære hjem". Og allerede har interesserte meldt seg

- Ja blant annet har NRKs kulturavdeling meldt seg på, og også andre er interessert i å låne og oppleve huset, ifølge Lene.

LES OGSÅ "Blogget en hel bok"

Det er flere historier i huset, Barbie på do, Barbie som leser Dagens Næringsliv og bruker narkotika, Barbie med Britneydog og hår på leggene, Barbie som hygger seg til pornofilm i sin hjemmekoselige stue.


 

Og på loftet avsløres det at Barbie foretrekker det samme kjønn, men også at hun står i med action-man, og engleBarbie på taket.

Lene kan også fortelle at det slett ikke var fort gjort å lage barbiehuset, huset er nemlig veldig kreativt møysommeling både limt og laget til.

Retrolampe av skjell og ståltråd

Blant annet har Lene sydd små puter og strikket små tepper. Stålampen i bilde fem er laget av muffinsformer av papir og grillpinner limt på en fotobokskork. Bordet er et stearinlysform med bordplate fra en hermetikkboks. Gulvbelegg er spisebrikker, og puffen på bilde to er laget av en plastboks fylt med grus bekledd av stoff - døren i samme rom er "perlet", og retrolampen er laget av skjell og ståltråd. Og ikke minst er skiltet "Hjem kjære hjem" brodert.


SE ALLE BILDENE FRA HUSET I BILDESERIEN

 

Barbie backstage

- Med "kikke-inn-gjennom nøkkelhullet"-konsept kan vi være fluer på veggen og se Barbie "backstage", og det skal være objektivt og ekte det man ser - som seeren på livet i Paradise hotel eller Big brother på fjernsynet. Dette Barbiehuset viser Barbie slik man sjelden ser henne!, ifølge Lene.


 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...